ΑΘΗΝΑ
14:14
|
20.04.2024

Το Συμβούλιο των Υπουργών Εσωτερικών περιμένει από την Τουρκία να σεβαστεί τη δήλωση του 2016. Η Δανή πρωθυπουργός Μέτε Φρέντερικσεν εκφράζει τη στήριξή της στην […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Συμβούλιο των Υπουργών Εσωτερικών περιμένει από την Τουρκία να σεβαστεί τη δήλωση του 2016. Η Δανή πρωθυπουργός Μέτε Φρέντερικσεν εκφράζει τη στήριξή της στην Ελλάδα

Μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις για τη μεταναστευτική κρίση, ολοκληρώθηκε το Συμβούλιο των Υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ καταλήγοντας σε ένα κείμενο που αναγνωρίζει μεν, το μεταναστευτικό βάρος που αντιμετωπίζει η Τουρκία, απορρίπτει δε, κατηγορηματικά τη χρησιμοποίηση της μεταναστευτικής πίεσης για πολιτικούς σκοπούς.

Οι Ευρωπαίοι Υπουργοί Εσωτερικών συμφώνησαν στο ότι η κατάσταση στα σύνορα της ΕΕ δεν είναι αποδεκτή ενώ περιμένουν από την Τουρκία να σεβαστεί την κοινή δήλωση του 2016. Αύριο συνεδριάζουν οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ, σε μια συζήτηση που θα επικκεντρωθεί στο ευρύτερο γεωπολιτικό πλαίσιο και στις προσπάθειες που πρέπει να γίνουν για τη σταθεροποίηση της περιοχής των ελληνοτουρκικών συνόρων.

Επιστολή στον Πρωθυπουργό, στην οποία εκφράζει την σαφή και αδιαμφισβήτητη στήριξη στην Ελλάδα και στον ίδιο προσωπικά για τα μέτρα και τις αποφασιστικές προσπάθειες για την προστασία των συνόρων της Ελλάδας και ταυτόχρονα εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε. εκ μέρους όλων των κρατών-μελών της Ε.Ε, εκφράζει σε επιστολή της προς τον κ. Μητσοτάκη η Δανή πρωθυπουργός Μέτε Φρέντερικσεν.

Η κα Φρέντερικσεν μιλά για απαράδεκτη πίεση που δέχεται η Ελλάδα και κατ΄επέκταση η Ευρωπαϊκή Ένωση στα σύνορα με την Τουρκία. Δηλώνει ακόμα την ετοιμότητα της Δανίας να στηρίξει την Ελλάδα τόσο μέσω της Frontex, καθώς και με άλλα μέσα.

Τα δεδομένα αποκαλύπτουν την πίεση που δέχονται οι ελληνικές αρχές σε όλη το μήκος της οριογραμμής των ελληνοτουρκικών συνόρων. Από τις 06.00 το πρωί έως τις 18.00 το απόγευμα της Τετάρτης, στην περιοχή του Έβρου συνελήφθησαν 11 άτομα, τα περισσότερα εκ των οποίων προέρχονται από το Αφγανιστάν και εμποδίστηκαν 4.600 απόπειρες παράνομης εισόδου στην ελληνική επικράτεια.
Από τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου έως τις 18.00 το απόγευμα της Τετάρτης έχει αποτραπεί η παράνομη είσοδος στη χώρα σε 32.423 μετανάστες ενώ έχουν συλληφθεί 231 άτομα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα