ΑΘΗΝΑ
09:33
|
18.05.2024
Πρόκειται για τη σύζυγο του 66χρονου που νοσηλεύεται στο Ρίο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το υπουργέιο Υγείας επιβεβαίωσε το δέκατο κρούσμα κορονοϊόυ στην Ελλάδα. Πρόκειται για τη σύζυγο του 66χρονου που συνεχίζει να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο αναφοράς στην Πάτρα με σοβαρή πνευμονία.

Η ασθενής είναι σε καλή κατάσταση και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο αναφοράς της Πάτρας. Το περιστατικό διέγνωσε ττο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ. Η κόρη του ζευγαριού υποβλήθηκε σε εξετάσεις και το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό.

Οι υγειονομικές αρχές σήμαναν συναγερμό στους νομούς Ηλείας, Αχαϊας και Ζακύνθου μετά την επιβεβαίωση του κρούσματος του 66χρονου από την Ηλεία. Φαίνεται ότι έχει παρέλθει η περίοδος ελεγχόμενης διασποράς του ιού και ιχνηλάτησης των επαφών του ασθενούς.

Ο ασθενής είχε ταξιδέψει μαζί με 52 άτομα σε Ισραήλ και Άιγυπτο και την Καθαρά Δευτέρα επισκέφτηκε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου ζητώντας ιατρική βοήθεια. Εκεί νοσηλεύτηκε σε εξάκλινο θάλαμο της Παθολογικής κλινικής για να μεταφερθεί το μεσημέρι της Τετάρτης στον θάλαμο αρνητικής πίεσης του νοσοκομείου του Ρίου. Εκτιμάται ότι τις πρώτες μέρες της νοσηλείας του είχε έρθει σε επαφή με άγνωστο αριθμό προσωπικού, ασθενών, επισκεπτων και συνοδών.

Μετά την έκτακτη σύσκεψη της Εθνικής Επιτροπής Διαχείρισης του κορονοϊού ανακοινώθηκε το κλείσιμο όλων των σχολείων, των χώρων συνάθροισης και των αθλητικών κέντρων στις προαναφερθείσες περιοχές για σήμερα και αύριο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα