ΑΘΗΝΑ
08:25
|
10.05.2024

Μιλώντας σήμερα Πέμπτη στη Βουλή, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, δήλωσε ότι “Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η αποσυμφόρηση των νησιών. Μέχρι τέλη Μαρτίου […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μιλώντας σήμερα Πέμπτη στη Βουλή, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, δήλωσε ότι “Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η αποσυμφόρηση των νησιών. Μέχρι τέλη Μαρτίου θα έχουν αποχωρήσει 10.000 πρόσφυγες και μετανάστες ενώ θα απελευθερωθούν από τις δομές φιλοξενίας 11.000”. 

  Ο κ. Μηταράκης ανέφερε πως τα άτομα που λαμβάνουν ακόμη παροχές ενώ δεν δικαιούνται, ανέρχονται στους 11.200, και βάσει των κυβερνητικών μέτρων εκτιμάται πως μέσα στον Μάρτιο θα φύγουν συνολικά 2.000 άτομα.    

  Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου έκανε ωστόσο λόγο για προβληματικά μαθηματικά του υπουργού Μετανάστευσης, προαναγγέλοντας πως το κόμμα της θα ζητήσει να κατατεθούν τα έγγραφα στη Βουλή. 

   Συμπληρώνοντας ο υπουργός Μετανάστευσης είπε ότι “Η κυβέρνηση, με αποφασιστικότητα, σχεδιασμό και ενότητα, μέσα στο 2020 θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Με αποφασιστικότητα αντέδρασε άμεσα και στην ασύμμετρη και ευθεία απειλή κατά των χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων της Ελλάδος”, και πρόσθεσε ότι η Ευρώπη πρέπει να δείξει αλληλεγγύη προς την Ελλάδα αποφασιστικά. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

12 τραγούδια για την Παλαιστίνη

Το μήνυμα για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και λευτεριά στην Παλαιστίνη προσπαθούν να περάσουν μέσα από τη μουσική 12 γνωστοί καλλιτέχνες.
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα