ΑΘΗΝΑ
13:03
|
26.04.2024

Οι ηγέτες της Ρωσίας και Τουρκίας πραγματοποίησαν σήμερα συνάντηση στη Μόσχα, όπου κατέληξαν σε συμφωνία για την αποκλιμάκωση της πολεμικής σύγκρουσης στην επαρχία Ιντλίμπ της […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι ηγέτες της Ρωσίας και Τουρκίας πραγματοποίησαν σήμερα συνάντηση στη Μόσχα, όπου κατέληξαν σε συμφωνία για την αποκλιμάκωση της πολεμικής σύγκρουσης στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, σύμφωνα με κοινή συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησαν με το πέρας των συνομιλιών.

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, ο Πούτιν και ο Ερντογάν συμφώνησαν σε μια κατάπαυση του πυρός στο Ιντλίμπ, ξεκινώντας από τα μεσάνυχτα της 6ης Μαρτίου. Το έγγραφο που υπογράφηκε μετά τις διαπραγματεύσεις, υπογράμμιζε ότι και οι δύο χώρες παραμένουν αφοσιωμένες στη διατήρηση της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας της Συρίας.

Η συνάντηση αυτή έλαβε χώρα έπειτα από μια σειρά βίαιων συγκρούσεων μεταξύ τουρκικών και συριακών δυνάμεων στη βορειοδυτική περιοχή της Συρίας. Ο Τούρκος πρόεδρος Τ. Ερντογάν δήλωσε ότι ελπίζει πως η μονοήμερη σύνοδος θα οδηγήσει σε κατάπαυση του πυρός στο Ιντλίμπ, που θεωρείται το τελευταίο τρομοκρατικό οχυρό στη Συρία.

Η Τουρκία έχει στείλει μεγάλο αριθμό στρατευμάτων στο Ιντλίμπ, προκαλώντας τη δυσαρέσκεια της Μόσχας, που κατηγορεί την Άγκυρα για παραβίαση μιας συμφωνίας του 2018 ανάμεσα στις δύο χώρες που προέβλεπε ότι η Τουρκία θα διαχωρίσει τα τρομοκρατικά στοιχεία από τους λεγόμενους «μετριοπαθείς αντάρτες» που καταλαμβάνουν το Ιντλίμπ, και επίσης ότι παρέχει προστασία σε δυνάμεις προσκείμενες στην Αλ Κάιντα στην περιοχή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα