ΑΘΗΝΑ
18:30
|
13.05.2024

Ο εκπροσωπος τύπου του Υπουργείου Υγείας , καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας δήλωσε σήμερα Πέμπτη πως τα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα ανέρχονται πλέον στα 31, […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο εκπροσωπος τύπου του Υπουργείου Υγείας , καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας δήλωσε σήμερα Πέμπτη πως τα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα ανέρχονται πλέον στα 31, καθώς 21 άτομα που ήταν στο ταξιδιωτικό γκρουπ που επέστρεψε από το Ισραήλ βρέθηκαν θετικά στον ιό.

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε ωστόσο “Να μην σπείρουμε επιδημία πανικού, η επιδημία του φόβου είναι χειρότερη από την πραγματική επιδημία”, ενώ ανέφερε ότι ο αριθμός διασποράς του ιού είναι πολύ υψηλός, συμπληρώνοντας ότι “Ο εργαστηριακός έλεγχος, όσο αυξάνουν τα περαστικά, θα πραγματοποιείται μόνο στα περιστατικά που εμφανίζουν σοβαρή συμπτωματολογία και όχι ήπια”.

Κατά τις εκτιμήσεις του κ. Τσιόδρα, ένα ποσοστό 5% αναμένεται να νοσήσει φέτος, σημειώνοντας ότι την ερχόμενη χρονιά το ποσοστό αυτό μπορεί και να φτάσει το 10-15% του πληθυσμού.

Σε ερώτηση κατα πόσο τηρήθηκαν οι σωστές διαδικασίες στα νοσοκομεία δήλωσε πως “τηρήθηκε το πρωτόκολλο, αλλά ο ιός περνά κάτω από τη μύτη μας”.

Δήλωσε ακόμη ότι σε περίπτωση που φέρουμε συμπτώματα όπως πυρετό και βήχα θα πρέπει να μένουμε σπίτι, ώστε να προστατεύσουμε τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα