ΑΘΗΝΑ
02:53
|
19.05.2024
Νέος γύρος επεισοδίων ξεκίνησε από νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο φυλάκιο των Καστανιών με χημικά και δακρυγόνα από την τουρκική πλευρά. Πρόσφυγες και μετανάστες…
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέος γύρος επεισοδίων ξεκίνησε από νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο φυλάκιο των Καστανιών, με χημικά και δακρυγόνα από την τουρκική πλευρά. Πρόσφυγες και μετανάστες προσπάθησαν για άλλη μια φορά να περάσουν στο ελληνικό έδαφος. Οι δυνάμεις της ελληνικής αστυνομίας και του στρατού απάντησαν πετώντας νερό και χημικά.

Πηγές αναφέρουν πως οι επιθέσεις συντονίζονται μέσω μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) που χειρίζεται η τουρκική αστυνομία, ώστε να καταφέρουν οι μετανάστες να διασχίσουν τη γραμμή των συνόρων. Τη στιγμή που εκτοξεύονται τα χημικά από την τουρκική πλευρά, οι μετανάστες προσπαθούν με διάφορα κοπτικά να καταστρέψουν τον συνοριακό φράχτη για να περάσουν στο ελληνικό έδαφος.

Σε μια προσπάθεια καλύτερης οχύρωσης των συνόρων, αποφασίστηκε να επεκταθεί περίπου 40χλμ. ο συνοριακός φράχτης που αυτή τη στιγμή καλύπτει 12,5χλμ. χερσαίων σημείων πρόσβασης. Η επέκταση θα γίνει τμηματικά καλύπτοντας περιοχές όπου δέχονται πιέσεις ή περιοχές όπου τα νερά του ποταμού Έβρου έχουν χαμηλή στάθμη όπως Ορμένιο, Κήπους, Φέρες, Τυχερό, Σουφλί, Δίκαια, Δίλοφο, Μαράσια, Νέα Βύσσα και αλλού.

Σύμφωνα με τον απολογισμό του τελευταίου 24ωρου, από τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης έως τις 18.00 το απόγευμα της Πέμπτης, στην περιοχή του Έβρου συνελήφθησαν οκτώ άτομα, επτά εκ των οποίων προέρχονταν από το Αφγανιστάν και ένα από τη Συρία.  Εμποδίστηκαν 1.871 απόπειρες παράνομης εισόδου στην Ελλάδα. Συνολικά, από τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου έως τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης έχει αποτραπεί η παράνομη είσοδος στη χώρα σε 36.649 μετανάστες, ενώ έχουν συλληφθεί 252 άτομα. Οι εθνικότητες των ανθρώπων που συνελήφθησαν στον Έβρο διαμορφώνονται ως εξής: Αφγανιστάν, 64%, Πακιστάν, 19%, Τουρκία, 5%, Συρία, 4%,Σομαλία 2,6%, Ιράκ, Ιράν, Μαρόκο, Αιθιοπία, Μπαγκλαντές, Αίγυπτος: 5,4

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα