ΑΘΗΝΑ
05:42
|
16.05.2024

Καταδικαστικός κατά του Ερντογάν και ως οφείλει πατρικός προς τους πρόσφυγες, εμφανίστηκε με δήλωσή του ο Παλαιστίνιος Αρχιεπισκόπου Σεβαστείας Θεοδόσιος (Ατάλλα Χάννα).  Με το πολιτικό […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Καταδικαστικός κατά του Ερντογάν και ως οφείλει πατρικός προς τους πρόσφυγες, εμφανίστηκε με δήλωσή του ο Παλαιστίνιος Αρχιεπισκόπου Σεβαστείας Θεοδόσιος (Ατάλλα Χάννα). 

Με το πολιτικό και αγωνιστικό κριτήριο που τον διακρίνει, ο ακτιβιστής παλαιστίνιος Αρχιεπίσκοπος της Ορθοδοξίας, δήλωσε ότι «όσοι στηρίζουν την τρομοκρατική και βάρβαρη επίθεση εναντίον της Συρίας, είναι συνένοχοι στο έγκλημα που διαπράττεται σε βάρος του αδελφού αραβικού κράτους της Συρίας, που πλήρωσε και πληρώνει τη σταθερή υποστήριξη του στη δίκαιη υπόθεση του παλαιστινιακού λαού μας.

Ο Ερντογάν εκμεταλλεύεται το θέμα των προσφύγων, που είναι θύματα της βίας, των πολέμων και της τρομοκρατίας που ο ίδιος και οι σύμμαχοι του προκάλεσαν, και τους χρησιμοποιεί με τρόπο απάνθρωπο κι ανήθικο, μεταφέροντας πολλούς από αυτούς στα Ελληνικά σύνορα για να εκμεταλλευτεί το ανθρωπιστικό αυτό ζήτημα με τρόπο επαίσχυντο.

Είμαστε αλληλέγγυοι με όλα τα θύματα της βίας, των πολέμων και της τρομοκρατίας, ανεξάρτητα από τη θρησκεία ή την εθνικότητα τους, και είμαστε ταυτόχρονα αντίθετοι με την εκμετάλλευση του ανθρωπιστικού αυτού ζητήματος για πολιτικές σκοπιμότητες, όπως κάνει ο Ερντογάν.

Ποιος έφερε στη Συρία τις βάρβαρες ορδές του ISIS, και ποιος προκάλεσε την καταστροφή στη Συρία;

Η Τουρκία σήμερα, υπό την ηγεσία του Ερντογάν, επιτίθεται σε όλο το αραβικό έθνος με την επίθεση της στη Συρία. Και όποιος επιτίθεται στη Συρία δεν μπορεί να ειναι φίλος του παλαιστινιακού λαού, όσες όμορφες δηλώσεις και να κάνει για την παλαιστινιακή υπόθεση.

Είμαστε με τη Συρία, με το Ιράκ και με τη Υεμένη, και με κάθε αδελφή αραβική χώρα που δέχεται επίθεση κι υποφέρει.

Είμαστε πλήρως αλληλέγγυοι με τους πρόσφυγες, και είμαστε πλήρως αντίθετοι στην εκμετάλλευση τους από τον Ερντογαν για την εξυπηρέτηση της πολιτικής ατζέντας του, που στην πραγματικότητα είναι αμερικανική ατζέντα».

Υπενθυμίζεται ότι προ ολίγων μηνών έγινε απόπειρα δολοφονίας του Αρχιεπισκόπου Σεβαστείας από τις Ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις, όπως είχε πει ο ίδιος. «Μόνο μια συγκεκριμένη οργάνωση της κατοχικής δύναμης έχει αυτό το συγκεκριμένο αέριο», είπε τότε, φωτογραφίζοντας τη Μοσάντ. 

Ο Αρχιεπίσκοπος, που μιλά άριστα ελληνικά και έχει κάνει τα μεταπτυχιακά του στη Θεσσαλονίκη, έχει κρίνει με αυστηρότητα τις πολιτικές του Ισραήλ στην περιοχή της Συρίας και του Λιβάνου. Από την εποχή που είχε τοποθετηθεί στη θέση του εκπροσώπου του πατριαρχείου Ιεροσολύμων από τον μακαριστό Διόδωρο, και ξεκίνησε να μιλά ανοικτά για την εθνοκάθαρση κατά των Παλαιστινίων που επιχειρεί το Τελ Αβίβ, μέχρι το Ισραήλ να κατορθώσει την εκδίωξή του από αυτή τη θέση, «εκβιάζοντας το Πατριαρχείο», όπως ο ίδιος έχει αναφέρει, έχει πολλές φορές συλληφθεί, ανακριθεί και κρατηθεί από τις Ισραηλινές Αρχές ως «υποκινητής» και ως «έχων σχέσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα