ΑΘΗΝΑ
21:12
|
26.04.2024
Παρενοχλήσεις στο Αιγαίο, βίαιες επαναπροωθήσεις μεταναστών και ρίψη επικίνδυνων χημικών προς την ελληνική πλευρά των συνόρων αποκαλύπτονται στα βίντεο ντοκουμέντα που ακολουθούν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Παρενοχλήσεις στο Αιγαίο, βίαιες επαναπροωθήσεις μεταναστών και ρίψη επικίνδυνων χημικών προς την ελληνική πλευρά των συνόρων αποκαλύπτονται στα βίντεο ντοκουμέντα που ακολουθούν.

Τα επεισόδια που ξεκίνησαν νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο φυλάκιο των Καστανιών Έβρου συνεχίστηκαν μέχρι αργά το απόγευμα. Κατά μήκος του συνοριακού φράχτη στις Καστανιές έχουν ξεσπάσει μικρές εστίες φωτιάς από ομάδες μεταναστών που πλησίασαν στην περιοχή.

Σύμφωνα με τις ελληνικές αρχές, οι φωτιές αλλά και τα επεισόδια που συνοδεύονται από τη ρίψη μεγάλου αριθμού δακρυγόνων και καπνογόνων εναντίον των ελλήνων στρατιωτών, οργανώνονται και συντονίζονται από την τουρκική πλευρά.

Στην φωτογραφία φαίνεται ο τύπος των δακρυγόνων που έριξαν οι Τούρκοι στην ελληνική πλευρά σήμερα το πρωί. Οι οδηγίες που αναγράφονται προειδοποιούν ότι δεν πρέπει «να εξαπολύονται πάνω σε ανθρώπους»

Στο επόμενο βίντεο φαίνονται καθαρά οι Τούρκοι αστυνομικοί, σε οργανωμένη στοίχιση να εκτοξεύουν χημικά και δακρυγόνα προς την ελληνική πλευρά των συνόρων.

Οι προκλήσεις της Τουρκίας συνεχίζονται και στο Αιγαίο όπως αποκαλύπτει το παρακάτω βίντεο. Το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής παρενοχλεί με προφανή κίνδυνο σύγκρουσης το ελληνικό σκάφος.

Το τελευταίο βίντεο αποκαλύπτει τον απάνθρωπο τρόπο με τον οποίο Τούρκοι στρατιώτες επιτίθενται σε μετανάστες προκειμένου να τους επαναπροωθήσουν στα ελληνικά σύνορα, στις Καστανιές, Έβρου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες των ελληνικών αρχών το 12ωρο από τις 06.00 το πρωί έως τις 18.00 το απόγευμα της Παρασκευής, στην περιοχή του Έβρου συνελήφθησαν 16 άτομα. Οι περισσότεροι προέρχονται από το Πακιστάν, το Αφγανιστάν και το Μαρόκο. Παράλληλα εμποδίστηκαν 835 απόπειρες παράνομης εισόδου στην ελληνική επικράτεια.
Από τις 06.00 του Σαββάτου 29 Φεβρουαρίου έως τις 18.00 το απόγευμα της Παρασκευής 6 Μαρτίου έχουν συλληφθεί 268 άτομα, ενώ έχει αποτραπεί η παράνομη είσοδος σε 38.480 μετανάστες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα