ΑΘΗΝΑ
22:42
|
17.05.2024

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγιέπ Ερντογάν δήλωσε στην γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο ηγέτες την Παρασκευή ότι οι κανονισμοί περί […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγιέπ Ερντογάν δήλωσε στην γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο ηγέτες την Παρασκευή ότι οι κανονισμοί περί μετανάστευσης μεταξύ της Τουρκίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να αναθεωρηθούν, καθώς δεν λειτουργούν.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση παρακαλεσέ τους μετανάστες στα σύνορα της Τουρκίας με την Ελλάδα να σταματήσουν να προσπαθούν να περάσουν στην χώρα μας, αφήνωντας ανοιχτή την προοπτική μεγαλύτερης βοήθειας προς την Άγκυρα, καθώς έχουμε εισέλθει στη δεύτερη εβδομάδα αντιπαράθεσης μεταξύ των δυνάμεων της ελληνικής αστυνομίας και των προσφύγων.

Μεταξύ άλλων, ο Ερντογάν ανέφερε επίσης στη Μέρκελ ότι η συμφωνία εκεχειρίας με τη Ρωσία στην περιοχή Ιντλίμπ της Συρίας αποσκοπούσε στην προστασία των αμάχων και των τουρκικών στρατευμάτων εκεί. Σημειώνεται ότι η Άγκυρα έχει ανοίξει τις πύλες στην Ευρώπη για τα σχεδόν 4 εκατομμύρια μετανάστες που φιλοξενεί μετά από μια κλιμάκωση συγκρούσεων στο Ιντλίμπ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα