ΑΘΗΝΑ
21:35
|
13.05.2024

Σε διυπουργική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών με αφορμή την έξαρση του κορονοϊού έγινε επαναξιολόγήση της κατάστασης και ενημέρωση προς τους υπουργούς σχετικά με […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε διυπουργική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών με αφορμή την έξαρση του κορονοϊού έγινε επαναξιολόγήση της κατάστασης και ενημέρωση προς τους υπουργούς σχετικά με τις εξελίξεις, ενώ παρουσιάστηκαν από τα υπουργεία που συμμετήχαν προτάσεις, που θα συγκροτούν ένα ενιαίο, συνεκτικό και συνολικό κυβερνητικό σχέδιο αντιμετώπισης του προβλήματος και οι οποίες θα υλοποιούνται σταδιακά.

Το πρώτο μέτρο, σύμφωνα με κυβερνητικό παράγοντα, είναι η αναστολή φορολογικών υποχρεώσεων. (παροχή ρευστότητας μέσω αναστολής πληρωμής ΦΠΑ), ενώ τα όποια μέτρα θα είναι στοχευμένα και όχι οριζόντια, και ο χρόνος ενεργοποίησή τους θα γίνεται με περίσκεψη, ωστε να μην υπ΄ρξει “κορωνοποίηση της οικονομίας”, σημειώνοντας ότι η Ιταλία ανακοίνωσε μέτρα ένα μήνα μετά την έξαρση κρουσμάτων.

Τέλος, σημειώθηκε ότι δεν φαινονταί να υπάρχουν ακόμα επιπτώσεις στην καθημερινή ροή στοιχείων από το σκέλος των εσόδων (ζήτηση, κατανάλωση).


Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης, ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Θόδωρος Σκυλακάκης, οι Υφυπουργοί Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκος Παπαθανάσης και κ. Γιάννης Τσακίρης, ο Υφυπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ κ. Άκης Σκέρτσος, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής κ. Θάνος Πετραλιάς, η Γενική Γραμματέας Εργασίας κα Άννα Στρατινάκη, ο Γενικός Διευθυντής Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας κ. Κωνσταντίνος Αγραπιδάς και ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, καθηγητής Λοιμωξιολογίας κ. Σωτήρης Τσιόδρας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα