ΑΘΗΝΑ
15:16
|
28.09.2024
Μαζική ρίψη καπνογόνων από την τουρκική πλευρά το πρωί του Σαββάτου στις Καστανιές. Βίντεο ντοκουμέντα με Τούρκους αστυνομικούς που βρίσκονται ανάμεσα στους μετανάστες και εκτοξεύουν…
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μαζική ρίψη καπνογόνων από την τουρκική πλευρά το πρωί του Σαββάτου στις Καστανιές. Βίντεο ντοκουμέντα με Τούρκους αστυνομικούς που βρίσκονται ανάμεσα στους μετανάστες και εκτοξεύουν χημικά.

Μετά την ένταση της χθεσινής νύχτας, συνεχίζονται για άλλη μια ημέρα οι ρίψεις μεγάλου αριθμού δακρυγόνων και  καπνογόνων κάλυψης από την τουρκική πλευρά, εναντίον των ελλήνων στρατιωτών στο φυλάκιο των Καστανιών.

Η ατμόσφαιρα είναι αποπνυκτική καθώς και κατά τη διάρκεια της νύχτας περίπου 600 άτομα, με τη βοήθεια του τουρκικού στρατού και της στρατοχωροφυλακής, συνέχισαν να εκτοξεύουν χημικά δακρυγόνα προς το Ελληνικό έδαφος.

Στο βίντεο που ακολουθεί Τούρκοι αστυνομικοί με κατάλληλο εξοπλισμό εκτοξεύουν σήμερα το πρωί χημικά προς την ελληνική πλευρά ενώ βρίσκονται ανάμεσα στους μετανάστες που κινούνται κοντά στον φράχτη.

Σύμφωνα με τις ελληνικές αρχές το βράδυ της Πέμπτης  έγιναν πολλές προσπάθειες διάρρηξης του αποτρεπτικού φράχτη στις Καστανιές και προς το νότο. Παρατηρήθηκαν επίσης πολλές εστίες πυρκαγιάς κοντά στον φράχτη και λίγο πίσω από αυτόν, στην τουρκική πλευρά, οι οποίες είχαν στόχο να προκαλέσουν φθορές στα σύρματα.

Οι προσπάθειες παράνομης εισόδου στο ελληνικό έδαφος απετράπησαν από τις ελληνικές δυνάμεις με επισκευή του φράχτη, σειρήνες και ηχητικά μηνύματα. Το 24ωρο από τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής έως τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου, στην περιοχή του Έβρου έγιναν 27 συλλήψεις και σχηματίστηκαν δικογραφίες. Οι περισσότεροι συλληφθέντες προέρχονται από το Πακιστάν και το Αφγανιστάν. Αποτράπηκε η παράνομη είσοδος στη χώρα σε 1.269 άτομα.


Μαζική ρίψη χημικών προς τις Ελληνικές δυνάμεις. Στην τελευταία φωτογραφία Τούρκοι ένστολοι ετοιμάζονται και τοποθετούνται λίγο πριν αρχίσει η ρίψη δακρυγόνων προς την ελληνική πλευρά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα