ΑΘΗΝΑ
12:33
|
19.04.2024

Περισσότερες από 3.500 ακτήμονες γυναίκες, προερχόμενες από την επαρχία, έχουν καταλάβει από χτες, με στόχο να παραμείνουν ως και την Δευτέρα, στο Πάρκ δα Σιδάδ, […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περισσότερες από 3.500 ακτήμονες γυναίκες, προερχόμενες από την επαρχία, έχουν καταλάβει από χτες, με στόχο να παραμείνουν ως και την Δευτέρα, στο Πάρκ δα Σιδάδ, το μεγαλύτερο πάρκο της πρωτεύουσας της Βραζιλίας και ένα από τα μεγαλύτερα αστικά πάρκα του κόσμου.

Οι γυναίκες συμμετέχουν στην Πρώτη Εθνική Συνάντηση Ακτημόνων Γυναικών, που αποτελεί ομάδα του μαρξιστικού Κινήματος Ακτημόνων Εργατών (Movimento dos Trabalhadores Sem Terra, MST), και στόχος τους είναι να συζητήσουν  ζητήματα αυτοοργάνωσης και αντιμετώπισης της πατριαρχίας και του φιλελευθερισμού, που προάγει η ακροδεξιά κυβέρνηση Μπολσονάρου, της χώρας. “Από τον Αμαζόνιο ως το νότο της χώρας, έχουμε τις εμπειρίες μας της Αντίστασης, κι είναι βέβαιο ότι, αυτές τις μέρες θα διαγνώσουμε σημαντικές παραμέτρους και, ακόμη περισσότερο, θα γεννηθούν ιδέες για την όλο και μεγαλύτερη συμμετοχή των γυναικών στον αγώνα“, δήλωσε η Κέλι Μαφόρτ που συμμετέχει στο κεντρικό διοικητικό όργανο του κινήματος.

Οι ακτήμονες γυναίκες δούλευαν δύο χρόνια για να καταφέρουν να οργανώσουν την εκδήλωση αυτή. Οι συγκεντρωμένες έρχονται από 24 αγροτικές πολιτείες της Βραζιλίας, και ελπίζουν, μέσα από την Εθνική Συνάντηση να ριζοσπαστικοποιήσουν τη στάση των κοινοτήτων τους. «Η κατάσταση αυτή τη στιγμή απαιτεί ριζοσπαστική δράση, ώστε να μπορέσουμε να σταθούμε όρθιοι και να νικήσουμε αυτούς που έχουν την εξουσία. Ο ριζοσπαστικοποιημένος αγώνας είναι αυτός που έρχεται από τις μάχες μας για γη, για δικαιώματα, για την ίδια τη ζωή, γιατί, όταν μιλάμε για τον αγώνα των γυναικών μιλάμε ακόμη και για τον αγώνα τους να παραμείνουν ζωντανές. Μιλάμε για την ακραία βία, τη γυναικοκτονία, τη βία που είναι ακόμη χειρότερη ενάντια στις γυναίκες της υπαίθρου και τις μαύρες γυναίκες», είπε η Κέλι Μάφορτ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα