ΑΘΗΝΑ
09:17
|
19.05.2024

Η μεγαλύτερη αύξηση θανάτων στην Ιταλία εξαιτίας του κορονοϊού σημειώθηκε την Κυριακή 8 Μαρτίου. Σε ολόκληρη την Ιταλία χθες κατέληξαν 133 ασθενείς, οι 113 στην […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η μεγαλύτερη αύξηση θανάτων στην Ιταλία εξαιτίας του κορονοϊού σημειώθηκε την Κυριακή 8 Μαρτίου. Σε ολόκληρη την Ιταλία χθες κατέληξαν 133 ασθενείς, οι 113 στην περιοχή της Λομβαρδίας.

Αθροιστικά οι νεκροί σε όλη την Ιταλία από την αρχή της επιδημίας πλέον είναι 366 ενώ τα κρούσματα είναι 7.375.

Η επιδείνωση αυτή καθώς η διαρροή ενός σχεδίου διατάγματος για εφαρμογή αυστηρότερης καραντίνας στη Λομβαρδία, έχει οδηγήσει χιλιάδες Ιταλούς σε αναζήτηση καταφυγίου στο Νότο.

Στο Σαλέρνο της Καμπανίας αστυνομικοί και νοσηλευτές με προστατευτικές στολές περίμεναν την άφιξη τρένων από το Βορρά για να ελέγξουν αν μετέφεραν επιβάτες από τη Λομβαρδία.

Ο Μικέλε Εμιλιάνο, περιφερειάρχης της Απουλίας, απευθύνθηκε στους συντοπίτες του που ζουν στη Λομβαρδία και ζήτησε να μην επιστρέψουν στη γενέτειρά τους γιατί θα μεταφέρουν εκεί τον κορονοϊό.

Με το νέο διάταγμα στις ποκλεισμένες περιοχές, πέρα από τα ήδη κλειστά σχολεία και πανεπιστήμια, αναστέλλεται η λειτουργία κινηματογράφων, θεάτρων, μουσείων, γυμναστηρίων, κολυμβητηρίων και θέρετρων σκι. Επίσης δεν επιτρέπονται γάμοι και κηδείες, ενώ προς το παρόν τα μέσα μεταφοράς συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα