ΑΘΗΝΑ
18:31
|
02.05.2024
Οι Κύπριοι αστυνομικοί, αποβιβάστηκαν από το C130 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας το βράδυ της Κυριακής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Hρεμία επικρατεί από το μεσημέρι της Κυριακής στα ελληνοτουρκικά σύνορα, στον Έβρο, καθώς δεν έγιναν σοβαρά επεισόδια και απόπειρες παραβίασης των συνόρων. Το ηρεμο κλίμα συνδέεται με την σημερινή επίσκεψη Ερντογάν στις Βρυξέλλες , το αποτέλεσμα της οποίας αναμένουν οι ελληνικές αρχές με αγωνία.

Το βράδυ της Κυριακής, αποβιβάστηκε στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης δεκαμελής ομάδα αστυνομικών της Μηχανοκίνητης Μονάδας Άμεσης Δράσης (ΜΜΑΔ) της Αστυνομίας Κύπρου που θα ενισχύσει τη φύλαξη των συνόρων.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη το μεσημέρι της Κυριακής. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας προσφέρθηκε να αποστείλει δύναμη Σωμάτων Ασφαλείας για την προστασία των συνόρων της Ελλάδας που, όπως δήλωσε, ταυτόχρονα είναι και σύνορα της Ευρώπης. Σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ανέφερε:
«Αναχωρεί σήμερα πλήρης αντιδιαδηλωτική ομάδα της Αστυνομικής Δύναμης Κύπρου (Μ.Μ.Α.Δ) για να αναλάβει καθήκοντα φύλαξης των συνόρων της Ελλάδας και της Ευρώπης, στον Έβρο».

Οι Κύπριοι αστυνομικοί, αποβιβάστηκαν από το C130 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας λίγο μετά τις 10 το βράδυ της Κυριακής. Πρόκειται για 5 μέλη από τη Λευκωσία, 5 από τη Λάρνακα, 5 από τη Λεμεσό, 5 από την Πάφο και 2 από την  Αμμόχωστο.

Την Κυριακή οι τουρκικές αρχές συντόνισαν επιχείρηση μεταφοράς των προσφύγων και των μεταναστών από τα πέριξ της Αδριανούπολης στον αυτοσχέδιο καταυλισμό του Παζάρ Κουλέ, που βρίσκεται πολύ κοντά στις Καστανιές.

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία το 24ωρο μεταξύ 06.00 το πρωί της Κυριακής και 06.00 το πρωί της Δευτέρας στην περιοχή του Έβρου καταγράφηκαν μόνο δύο συλλήψεις. Ένας συλληφθείς είναι υπήκοος Αιγύπτου ενώ ο άλλος είναι Μαροκινός. Οι Ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας απέτρεψαν την παράνομη είσοδο στη χώρα σε 1.646 άτομα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα