ΑΘΗΝΑ
10:34
|
18.05.2024
Πρόκειται για γυναίκα 40 ετών από το Πλωμάρι, που είχε επισκεφτεί τους Αγίους Τόπους. Το μεσημέρι τα αποτελέσματα των αναλύσεών της από το Ινστιτούτο Παστέρ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα της Λέσβου stonisi.com, επιβεβαιώνεται η είδηση ότι στο νοσοκομείο Μυτιλήνης νοσηλεύται γυναίκα με συμπτώματα κορονοϊού. Εντός της ημέρας αναμένεται και η σχετική επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.

Η ασθενής, που βρίσκεται σε καραντίνα στο γενικό νοσοκομείο της Μυτιλήνης, είναι μια 40χρονη γυναίκα που εργάζεται σε σούπερ μάρκετ στο Πλωμάρι, είχε επισκεφτεί τους Αγίους Τόπους και επέστρεψε στην Ελλάδα στα τέλη Φεβρουαρίου. Τις τελευταίες ημέρες παρουσίασε συμπτώματα γρίπης τα οποία, σε συνδυασμό με την πρόσφατη επίσκεψη της στο Ισραήλ, την έκαναν να επικοινωνήσει με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας.

Την Κυριακή το πρωί μεταφέρθηκε σε ειδικό θάλαμο του νοσοκοκομείου Μυτιλήνης όπου και συνεχίζει να νοσηλεύεται μέχρι σήμερα. Δείγματα στάλθηκαν στο Ινστιτούτο Παστέρ απ’ όπου και αναμένεται να επιβεβαιωθεί σήμερα, Δευτέρα, μετά το μεσημέρι αν είναι θετική στον κορονοϊό.

Η 40χρονη είναι μητέρα δύο παιδιών στα οποία έγινε σύσταση να μην πάνε στο σχολείο.

Εν τω μεταξύ, έντονος προβληματισμός επικρατεί στο νησί για το ενδεχόμενο εξάπλωσης του ιού στον προσφυγικό καταυλισμό της Μόριας, όπου οι συνθήκες υγιεινής και περίθαλψης είναι υποτυπώδεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα