ΑΘΗΝΑ
20:35
|
09.05.2024
Τέλος οι λειτουργίες ως τις 3 Απριλίου, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων κατά του Covid-19.
Image by Peter H from Pixabay.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την ώρα που στη δική μας χώρα ιερείς, επιστήμονες, πολιτικοί και άλλα θεσμικά πρόσωπα κάνουν επικίνδυνες δημόσιες τοποθετήσεις για την ασφάλεια του εκκλησιασμού και της Θείας Μετάληψης, η Συνέλευση Καθολικών Επισκόπων Ιταλίας αποφάσισε να αναστείλει τις λειτουργίες σε όλες τις εκκλησίες της χώρας μέχρι τις 3 Απριλίου. 

Για το ίδιο διάστημα δεν θα τελούνται ούτε γάμοι ούτε κηδείες σε εκκλησιαστικούς χώρους. Όπως τονίστηκε από τη Συνέλευση, “Πρόκειται για μια οδυνηρή απόφαση, η οποία όμως ενδείκνυται ως συμβολή στην προστασία της δημόσιας υγείας”. 

Η Καθολική Εκκλησία έχει δηλώσει σε όλους τους τόνους ότι ότι ασπάζεται και εφαρμόζει τα μέτρα της ιταλικής κυβέρνησης για τον περιορισμό του ιού και -φυσικά- συμμορφώνεται με τα μέτρα έκτακτης ανάγκης που έχουν επιβληθεί στη χώρα. 

Από το Σάββατο (07/03) το Βατικανό έχει ανακοινώσει ότι η γενική ακρόαση των πιστών από τον πάπα Φραγκίσκο κάθε Τετάρτη και η καθιερωμένη ευλογία της Κυριακής θα πραγματοποιούνται μέσω διαδικτύου. Για λόγους δημόσιας ασφάλειας σφραγίστηκαν μέχρι νεωτέρας και τα αρχεία του Βατικανού. 

Πρέπει οπωσδήποτε να σημειωθεί ότι τα τελευταία 24ωρα στην Ιταλία αυξήθηκε δραματικά τόσο ο αριθμός των κρουσμάτων όσο και των νεκρών του Covid-19. Ολόκληρες περιοχές στον Βορρά βρίσκονται σε καραντίνα, ενώ το Σαββατοκύριακο ξέσπασαν εξεγέρσεις σε σωφρονιστικά ιδρύματα όλης της χώρας, από κρατούμενους που ζητούν μέτρα προστασίας από τον ιό στις φυλακές. 

Η κατάσταση εντείνεται σε πολλές χώρες της Ευρώπης και της Ασίας, ενώ ήδη ανακοινώθηκε ο πρώτος νεκρός στη Λατινική Αμερική.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

12 τραγούδια για την Παλαιστίνη

Το μήνυμα για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και λευτεριά στην Παλαιστίνη προσπαθούν να περάσουν μέσα από τη μουσική 12 γνωστοί καλλιτέχνες.
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα