ΑΘΗΝΑ
08:01
|
19.05.2024
Στι 15:00 ώρα Ελλάδας η συζήτηση του πρωθυπουργού με την καγκελάριο της Γερμανίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μετέβη σήμερα το πρωί στο Βερολίνο όπου θα έχει συνάντηση με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ. Μαζί με την καγκελάριο θα συμμετάσχουν με διαδοχικές ομιλίες στο Ελληνογερμανικό Οικονομικό Φόρουm. Οι ομιλίες των δύο ηγετών αναμένονται στις 15:00 ώρα Ελλάδας, ενώ η συνάντησή τους στο περιθώριο του φόρουμ είναι προγραμματισμένη στις 15:30.

Κεντρικό σημείο της συζήτησης θα είναι το μεταναστευτικό και η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα ελληνοτουργικά θαλάσσια και χερσαία σύνορα, όπως έχει προαναγγείλλει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ.

Στις 7:00 ώρα Ελλάδας ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έφτασε στις Βρυξέλλες όπου θα συναντηθεί με την Πρόεδρο της Κομισιόν, αλλά και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Η ατζέντα θα επικεντρωθεί, μεταξύ αλλων, στην επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας του 2016. Ο Τούρκος πρόεδρος θα ζητήσει μεγαλύτερα κονδύλια από τις Βρυξέλλες αν και είναι αμφίβολο ότι θα τα λάβει.

Η ένταση που έχει δημιουργηθεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα, οι απειλητικοί χειρισμοί της κατάστασης από την Τουρκία αλλά και η εκβιαστική δήλωση του υπουργού εσωτερικών της Άγκυρας Σουλεϊμάν Σοϊλού ότι όσα έχουν γίνει στα ελληνοτουρκικά σύνορα είναι «μόλις η αρχή», δεν φαίνεται να προωθούν κλίμα συμφωνίας μεταξύ των προέδρων των ευρωπαϊκών θεσμών και της Τουρκίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα