ΑΘΗΝΑ
06:59
|
20.04.2024

Μονάδες της ρωσικής στρατιωτικής αστυνομίας συνόδευσαν 13 τούρκικες αυτοκινητοπομπές στα τουρκικά φυλάκια, στην ζώνη αποκλιμάκωσης της Ιντλίμπ στη Συρία προχθες, δήλωσε τη Δευτέρα ο Ολέγκ […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μονάδες της ρωσικής στρατιωτικής αστυνομίας συνόδευσαν 13 τούρκικες αυτοκινητοπομπές στα τουρκικά φυλάκια, στην ζώνη αποκλιμάκωσης της Ιντλίμπ στη Συρία προχθες, δήλωσε τη Δευτέρα ο Ολέγκ Ζουραβλέφ, επικεφαλής του Ρωσικού Κέντρου Συμφιλίωσης των Αντιτιθέμενων Μερών στη Συρία.

“Για την εξασφάλιση συντονισμού σε πραγματικό χρόνο μεταξύ του Ρωσικού Κέντρου Συμφιλίωσης των Αντιτιθέμενων Μερών και της τουρκικής πλευράς, δημιουργήθηκε ένα ειδικό κανάλι επικοινωνίας σε συνεχή βάση, το οποίο συνόδευσε κατά τη διάρκεια της ημέρας 13 συνολικά τουρκικές αυτοκινητοπομπές στις θέσεις ανάπτυξης των παρατηρητηρίων του τουρκικού στρατού στη ζώνη αποκλιμάκωσης του Ιντλίμπ”, ανέφερε.

Ο Ζουραβλεφ υπενθύμισε ότι, σύμφωνα με τις ρωσοτουρκικές συμφωνίες, η κατάπαυση του πυρός ξεκινούσε στη ζώνη αποκλιμάκωσης του Ιντλίμπ από τις 00:01 στις 6 Μαρτίου. “Καμία εξαπόλυση επίθεσης από τις ελεγχόμενες από την Άγκυρα παράνομες ένοπλες ομάδες δεν αναφέρθηκε κατά την προηγούμενη μέρα. Παρ’ όλ’ αυτά, δύο παραβιάσεις κατάπαυσης του πυρός από τις μονάδες του Ισλαμικού Κόμματος του Τουρκεστάν και της Αλ- Νούσρα (εκτός νόμου στη Ρωσία), οι οποίες δεν ελέγχονται από την Τουρκία, αναφέρθηκαν σε δύο οικισμούς”.

Κανονική κοινή αποστολή περιπολίας Ρωσίας-Τουρκίας διεξήχθη στην επαρχία αλ-Χαζάκα. Η ρωσική στρατιωτική αστυνομία συνέχισε τις αποστολές περιπολίας κατά μήκος πέντε διαδρομών στις επαρχίες Χαλέπι, Ράκα και αλ-Χαζάκα. Οι αεροπορικές δυνάμεις της Ρωσίας πραγματοποίησαν εναέρια περιπολία από το αεροδρόμιο του Μετρά.

Πέραν αυτού, σύμφωνα με τον Ζουραβλέφ, οι αξιωματικοί του ρωσικού κέντρου συμφιλίωσης διεξήγαγαν δύο ανθρωπιστικές επιχειρήσεις και παρέδωσαν συνολικά 1,98 τόνους προϊόντων διατροφής.

Οι κυριότερες προσπάθειες του ρωσικού στρατού επικεντρώνονται τώρα στη βοήθεια προς τους πρόσφυγες που επιστρέφουν στα σπίτια τους και στην εκκένωση των αμάχων από τις ζώνες αποκλιμάκωσης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα