ΑΘΗΝΑ
06:30
|
24.04.2024

Με την επιδημία του κορονοϊού να εξαπλώνεται πέραν της Ιταλίας σε περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, οι ηγέτες της ΕΕ πραγματοποιούν σήμερα το απόγευμα τηλεδιάσκεψη με θέμα […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με την επιδημία του κορονοϊού να εξαπλώνεται πέραν της Ιταλίας σε περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, οι ηγέτες της ΕΕ πραγματοποιούν σήμερα το απόγευμα τηλεδιάσκεψη με θέμα την αντιμετώπιση του ιού.

Η τηλεδιάσκεψη αναμένεται να επικεντρωθεί γύρω από τέσσερις άξονες: Στα μέτρα ελέγχου της εξάπλωσης από τα κράτη μέλη, στη διαχείριση του ιατρικού εξοπλισμού ώστε να μην παρουσιαστούν ελλείψεις, στις εξελίξεις στο ερευνητικό πεδίο και τέλος, στις οικονομικές συνέπειες του ιού. Επίσης, αναγκαία κρίνεται η ανταλλαγή πληροφοριών ανάμεσα στα κράτη-μέλη ώστε να βελτιωθούν οι πρακτικές που ακολουθούνται τόσο για την πρόληψη του ιού, όσο και για την καταπολέμησή του.

Στον τομέα της οικονομίας, ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ, Πάολο Τζεντιλόνι, δήλωσε χθες στο Bloomberg ότι την ερχόμενη Δευτέρα οι υπουργοί Οικονομικών της Ενωσης θα εξετάσουν μία σειρά μέτρων για τον περιορισμό της ζημιάς από τον κορωνοϊό. Ανάμεσά τους και η συντονισμένη δημοσιονομική δράση για τη στήριξη κλάδων που έχουν πληγεί ή θα πληγούν τα μέγιστα, όπως ο τομέας του τουρισμού και των μεταφορών.

Ο ‘Ελληνας πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στην σημερινή τηλεδιάσκεψη και αύριο αναμένεται να κάνει ανακοινώσεις νέων μέτρων για την αντιμετώπιση της επιδημίας.


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα