ΑΘΗΝΑ
18:01
|
02.07.2024

Με τον Καγκελάριο της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρζ συναντήθηκε στη Βιέννη ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Αυστρία. Οι συνομιλίες των δύο […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με τον Καγκελάριο της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρζ συναντήθηκε στη Βιέννη ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Αυστρία.

Οι συνομιλίες των δύο ηγετών αλλά και των αντιπροσωπειών των δύο χωρών επικεντρώθηκαν στις τρέχουσες εξελίξεις στο μεταναστευτικό ζήτημα, επί του οποίου ο κ. Κουρζ εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη του στους χειρισμούς της Ελληνικής Κυβέρνησης. Επίσης, επιβεβαίωσε εκ νέου, και μετά από την πρόσφατη επίσκεψη στην Αθήνα του ΥΠΕΞ της Αυστρίας, κ. Σάλενμπεργκ την ετοιμότητα της χώρας του να συνδράμει έμπρακτα την Ελλάδα. Ήδη, όπως τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η σημαία της Αυστρίας κυματίζει στον Έβρο δίπλα στην ελληνική, στην κυπριακή – σύντομα και σε άλλες σημαίες Ευρωπαϊκών χωρών.

Στη συνάντηση συζητήθηκε επίσης η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και η ευρωπαϊκή προοπτική των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων.

Τέλος, εξετάστηκε το ζήτημα του κορωνοϊού, ως ένα έκτακτο πρόβλημα Δημόσιας Υγείας με το οποίο βρίσκεται αντιμέτωπη όχι μόνο η Ευρώπη, αλλά και ο πλανήτης.

Επιβεβαιώθηκαν οι άριστες διμερείς σχέσεις και διερευνήθηκαν τα περιθώρια περαιτέρω ενίσχυσης της οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας των δύο χωρών, με έμφαση στον τομέα των επενδύσεων αλλά και σε αυτόν της ενέργειας.

Στις διευρυμένες συνομιλίες συμμετείχαν από ελληνικής πλευράς ο Αναπληρωτής Υπουργός Μετανάστευσης & Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Πρέσβης Ελένη Σουρανή, η Πρέσβης της Ελλάδας στην Αυστρία, Αικατερίνη Κόικα, ο Προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα