ΑΘΗΝΑ
07:29
|
01.12.2021
Η άδεια ειδικού σκοπού θα χορηγείται σε γονείς παιδών ως 15 ετών για όσο διάστημα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μετά την απόφαση για το κλείσιμο όλων των σχολείων και των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στην Ελλάδα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, προανήγγειλε το απόγευμα της Τετάρτης (11/03) πράξη νομοθετικού περιεχομένου για άδειες ειδικού σκοπού σε γονείς με παιδιά έως 15 ετών.

Η πράξη θα υπογραφεί άμεσα προκειμένου να θεσμοθετηθεί η δυνατότητα χορήγησης άδειας ειδικού σκοπού στους εργαζόμενους γονείς τόσο στον δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό τομέα, οι οποίοι έχουν παιδιά ηλικίας έως 15 ετών.  

Η άδεια ειδικού σκοπού θα χορηγείται για όσο διάστημα ανασταλεί η λειτουργία των σχολείων. Και για κάθε τέσσερις ημέρες άδειας, οι τρεις θα είναι άδειες ειδικού σκοπού και μόνο μία θα ‘χρεώνεται’ ως κανονική άδεια. Το διάστημα κατά το οποίο ο ένας γονέας θα βρίσκεται σε άδεια ειδικού σκοπού, ο δεύτερος γονέας δεν θα δικαιούται άδεια ειδικού σκοπού, με εξαίρεση τις περιπτώσεις που ένας από τους γονείς νοσηλεύεται, έχει προσβληθεί από κοροναϊό ή είναι ΑΜΕΑ. 

Το κράτος θα επιδοτεί το 1/3 των αποδοχών κατά τη διάρκεια της άδειας στον ιδιωτικό τομέα, και το 100% στον δημόσιο τομέα, ενώ θα δίνεται η δυνατότητα για ευέλικτη εργασία. Παράλληλα, προτείνεται η εργασία εξ αποστάσεως όπου αυτό είναι εφικτό.  

Ακυρώνονται οι παρελάσεις της 25ης Μαρτίου

Στο πλαίσιο της προστασίας του πληθυσμού από την εξάπλωση του Covid-19, αποφασίστηκε να μην πραγματοποιηθούν οι παρελάσεις, μαθητικές και στρατιωτικές, της 25ης Μαρτίου.

Η απόφαση πάρθηκε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους Περιφερειάρχες στο Μαξίμου. Προς τιμήν της εθνικής επετείου, αντί για τις καθιερωμένες παρελάσεις θα κατατεθούν στεφάνια από ολιγομελείς αντιπροσωπείες των τοπικών αρχών.  

Αμέσως μετά η σύσκεψη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε: “Το κράτος είμαστε όλοι εμείς και πρέπει να κάνουμε ο καθένας αυτό που του αναλογεί. Να βάλουμε όλοι πλάτη ώστε να περάσουμε αυτή την κρίση όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα” και ζήτησε να τηρούνται αυστηρά οι οδηγίες που δίνονται από τον ΕΟΔΥ και να υπάρχει πλήρης συντονισμός με τα αρμόδια υπουργεία.  

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα