ΑΘΗΝΑ
00:38
|
10.05.2024
Σύμφωνα με το τουρκικό Υπουργείο Υγείας, είναι άνδρας που ταξίεψε στην Τουρκία από ευρωπαϊκή χώρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νωρίς το πρωί της Τετάρτης επιβεβαιώθηκε από τον υπουργό Υγείας Φαχρετίν Κοτζά το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στην Τουρκία.

Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου ο υπουργός ανέφερε ότι πρόκειται για άνδρα που ταξίδεψε στη Τουρκία από Ευρωπαϊκή χώρα και ο οποίος έχει τεθεί σε απομόνωση. Το όνομα του ασθενή δεν δόθηκε στη δημοσιότητα, για την προστασία της ιδιωτικής του ζωής. Σε καραντίνα και υπό ιατρική παρακολόυθηση βρίσκονται και τα μέλη της οικογένειάς του.

Ο Φαχρεντίν Κοτζά δεν κατονόμασε την ‘ευρωπαϊκή χώρα’ από την οποία ταξίδεψε ο ασθενής και συνέστησε σε όλους όσους έρχονται από το εξωτερικό να μένουν σε απομόνωση κατ’ οίκον επί 14 ημέρες προληπτικά και παρότρυνε όλους τους τούρκους πολίτες να μην ταξιδεύουν στο εξωτερικό εκτός αν είναι απολύτως αναγκαίο.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρεται επίσης ότι “ένας ασθενής σε καραντίνα δεν αποτελεί απειλή για τη δημόσια υγεία. Παρόλα αυτά ακόμα και το ένα κρούσμα σημαίνει ότι ο ιός εισήλθε στη χώρα μας. Τώρα πρέπει να οργανώσουμε τη ζωή μας λαμβάνοντας τα αναγκαία προληπτικά μέτρα. Αντιμετωπίζουμε έναν εθνικό κίνδυνο, αλλά τα μέτρα πρόληψης είναι απλά”.

Σε καραντίνα η υφυπουρός Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου

Η υφυπουργός Υγείας της Βρετανίας Ναντίν Ντόρις ανακοίνωσε ότι έχει μολυνθεί με από τον κορονοϊό κι έχει τεθεί με δική της πρωτοβουλία σε απομώνοση στο σπίτι της, έχοντας λάβει “Όλες τις προφυλάξεις που συνιστώνται”.

Το δελτίο Τύπου του υπουργείου επαλήθευσε πληροφορίες που δημοσίευσε η εφημερίδα The Times, σύμφωνα με τις οποίες η 62χρονη πολιτικός συναντήθηκε με εκατοντάδες ανθρώπους την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή των Κοινοτήτων, ενώ ήταν επίσης παρούσα σε δεξίωση που παρέθεσε ο πρωθυπουργός και αρχηγός του κόμματός της, ο Μπόρις Τζόνσον, στην επίσημη κατοικία του στη Ντάουνινγκ Στριτ.  

Η υφυπουργός είναι το πρώτο κρούσμα ανάμεσα στους πολιτικούς της χώρας και άρχισε να μη νιώθει καλά ενώ υπέγραφε διάταγμα που πρόσθεσε τον κοροναϊό στις ασθένειες που είναι υποχρεωτικό να αναφέρονται στις αρχές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

12 τραγούδια για την Παλαιστίνη

Το μήνυμα για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και λευτεριά στην Παλαιστίνη προσπαθούν να περάσουν μέσα από τη μουσική 12 γνωστοί καλλιτέχνες.
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα