ΑΘΗΝΑ
09:51
|
20.04.2024

Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας, ζήτησε από τους κατά τόπους εισαγγελείς σε Λέσβο και Έβρο, να εξετάσουν αν όντως εμφανίστηκαν και έδρασαν στις […]

κατεστραμμένες οι εγκαταστάσεις του One Happy Family στη Λέσβο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας, ζήτησε από τους κατά τόπους εισαγγελείς σε Λέσβο και Έβρο, να εξετάσουν αν όντως εμφανίστηκαν και έδρασαν στις περιοχές αλλοδαπά ακροδεξιά στοιχεία, κατά τις τελευταίες μέρες της έντασης με την Τουρκία, και ακολούθως, εφόσον αυτό διαπιστωθεί, να προβούν σε όλες τις απαραίτητρε ενέργειες για την πλήρη διερεύνηση των υποθέσεων.

Ντοκουμέντα που ήρθαν στο φως τις τελευταίες ημέρες αποδεικνύουν τη δράση νεοναζί από τη Γερμανία, τη Σουηδία και την Αυστρία τόσο στη Λέσβο όσο και στον Έβρο.

Η έρευνα αφορά και τις καταγγελίες περί της δράσης και ελληνικών ακροδεξιών ομάδων, που αυτοδιορίστηκαν «πολιτοφυλακή» και προέβησαν σε παράνομες ενέργειες τόσο κατά προσφυγων και μεταναστών όσο και κατά δημοσιογράφων. 

Επίσης, διετάχθη εισαγγελική παρέμβαση και για τη φωτιά που ξέσπασε στην ημερήσια δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών One Happy Family στη Λέσβο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα