ΑΘΗΝΑ
11:05
|
01.07.2024

Άνετη νίκη του Τζο Μπάιντεν σε τέσσερις από τις έξι πολιτείες των ΗΠΑ που ψήφιζαν για το χρίσμα των Δημοκρατικών. Ο πρώην αντιπρόεδρο έχει σαφή […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άνετη νίκη του Τζο Μπάιντεν σε τέσσερις από τις έξι πολιτείες των ΗΠΑ που ψήφιζαν για το χρίσμα των Δημοκρατικών. Ο πρώην αντιπρόεδρο έχει σαφή πλειοψηφία, όπως δείχνουν όλες οι προβλέψεις και δημοσκοπήσεις κάπης, στις πολιτείες του Μίσιγκαν, του Μισισιπή, του Μιζούρι και του Άινταχο. Την Πέμπτη αναμένονται τα αποτελέσματα από την πολιτεία της Ουάσιγκτον και τη Βόρεια Ντακότα.

Στα αποτελέσματα που ήδη έχουν ανακοινωθεί, αλλά και στις προβολές, ο Τζο Μπάιντεν λαμβάνει το συντριπτικό ποσοστό της Αφροαμερικανικής ψήφου, φτάνοντας, στον Μισισιπή, να κερδίζει άνω του 80%. Αυτό, πάντως, ήταν αναμενόμενο, καθώς θεωρείται στρατόπεδο που ελέγχει πλήρως ο Μπάιντεν, σε αντίθεση με την άνετη επικράτησή του στο Μίσιγκαν, καθώς, στους προκριματικούς του 2016 ο Μπέρνυ Σαντερς είχε πάρει την πολιτεία, αφήνοντας πολύ πίσω τη Χίλαρυ Κλίντον. Με 125 εκλέκτορες – τους περισσότερους από όλες τις πολιτείες που ψήφιζαν χθες- η απώλεια του Μίσιγκαν αποτελεί ισχυρό πλήγμα για το στρατόπεδο του Σάντερς.

Οι πολιτείες που ψήφισαν χθες είναι Μίσιγκαν, Μισισιπής, Μιζούρι, Άινταχο, Βόρεια Ντακότα και πολιτεία της Ουάσιγκτον, και αναδεικνύουν συνολικά 352 εκλέκτορες.

Η επόμενη τηλεοπτική αναμέτρηση (ντημπέιτ) των υποψηφίων για το χρίσμα έχει προγραμματιστεί για τις 15 Μαρτίου, ενώ και οι δύο πραγματοποιούν αλλαγές στο πρόγραμμα των ομιλιών τους, καθώς η επιδημία του κορονοϊού έχει επιφέρει απαγορεύσεις ή περιορισμούς των δημοσίων συγκεντρώσεων σε πολλές πολιτείες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα