ΑΘΗΝΑ
02:37
|
03.05.2024

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν προχώρησε το πρωί της Τετάρτης σε νέες προκλήσεις, κατά την ομιλία του προς την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του. Ο κ. Ερντογάν […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν προχώρησε το πρωί της Τετάρτης σε νέες προκλήσεις, κατά την ομιλία του προς την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του.

Ο κ. Ερντογάν έδειξε εικόνες που ισχυρίζεται πως προέρχονται από τα ελληνοτουρκικά σύνορα στο Έβρο σχολιάζοντας: “Βλέπουμε ότι αυτά που έκαναν οι Έλληνες είναι παρόμοια με αυτά που έκαναν οι ναζί, δεν έχουν καμία διαφορά. “Ό,τι έκαναν οι ναζί στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, το κάνουν και οι Έλληνες εκ μέρους της Δύσης στα σύνορά τους”.

Σχετικά με την προσφυγική κρίση, ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι “Νόμιζαν ότι αστειευόμουν αλλά τώρα ανοίξαμε τα σύνορά μας”, ενώ κατηγόρησε ξανά την Ελλάδα για καταπάτηση των διεθνών Συνθηκών περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων.  

“Ας δούμε την υποκρισία της Ελλάδας και της Ευρώπης”, είπε ο Ερντογάν, και κατόπιν παρουσίασε στους βουλευτές του ένα βίντεο με τα όσα, κατά την τουρκική πλευρά, συνέβησαν στον Έβρο τις προηγούμενες ημέρες.

Να θυμίσουμε ότι ο υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Γιαβούζ Σελίμ Κιράν, προ ημερών είχε παρομοιάσει τη μεθοριακή γραμμή στις Καστανιές Έβρου με το Άουσβιτς. 

Το υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε στη συνέχεια ανακοίνωση σχετικά με τις προκλητικές δηλώσεις και το σημερινό περιστατικό που έλαβε χώρα στην Κω, όπου Τουρκική ακταιωρός συγκρούστηκε με σκάφος του Λιμενικού. Η Ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρει ότι “Δεν εκπλήσσουν οι απαράδεκτες και καταδικαστέες σημερινές θλιβερές δηλώσεις και ενέργειες της Τουρκίας.”. “Αποτελούν συνέχεια μιας κλιμακούμενης πρακτικής που την θέτει εκτός όχι μόνον των ευρωπαϊκών ορίων, αλλά και κάθε ευρωπαϊκής λογικής. Ορίων και λογικής που η Ελλάδα θα συνεχίσει με συνέπεια να υπερασπίζεται με όλα τα διαθέσιμα μέσα”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα