ΑΘΗΝΑ
01:35
|
29.11.2021

Σε δήλωσή της σήμερα Τρίτη η επίτροπος Ίλβα Γιοχανσον είπε ότι το νέο κοινό ευρωπαϊκό σύστημα μετανάστευσης και ασύλου θα παρουσιαστεί μετά το Πάσχα. “Εργαζόμαστε […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε δήλωσή της σήμερα Τρίτη η επίτροπος Ίλβα Γιοχανσον είπε ότι το νέο κοινό ευρωπαϊκό σύστημα μετανάστευσης και ασύλου θα παρουσιαστεί μετά το Πάσχα.

“Εργαζόμαστε στην κατεύθυνση να βρούμε κοινό έδαφος για μία νέα πρόταση και φυσικά αυτό είναι πολύ δύσκολο γιατί τα κράτη-μέλη έχουν πολύ διαφορετικές πραγματικότητες, διαφορετικές εμπειρίες και διαφορετική πολιτική οπτική σε αυτό”, ανέφερε, σημειώνοντας πως η πρόταση που θα παρουσιαστεί “δεν θα γίνει αγαπητή από όλους, αλλά θα γίνει αποδεκτή”.

Η κ. Γιόχανσον αναφέρθηκε στο γεγονός ότι τα κράτη-μέλη της ΕΕ δεν κατάφεραν στο παρελθόν να συμφωνήσουν σε ένα κοινό ευρωπαϊκό σύστημα μετανάστευσης και ασύλου, σημειώνοντας ότι “είναι πρόβλημα, γιατί είναι αδύνατο για τα κράτη-μέλη να αντιμετωπίσουν τη μετανάστευση και το άσυλο” και τόνισε ότι “πρέπει να το κάνουμε αυτό μαζί και να έχουμε κοινές πολιτικές και αλληλεγγύη”.

“Η μετανάστευση είναι μία κανονικότητα, ήταν πάντα εκεί και θα είναι πάντα εκεί. Η αποστολή μας είναι να διαχειριστούμε τη μετανάστευση με έναν μεθοδικό τρόπο ώστε και να προστατεύσουμε τα σύνορά μας και να υπερασπιστούμε τις αξίες, να δώσουμε κατάλυμα στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη διεθνούς προστασίας”, πρόσθεσε.

Τέλος, η επίτροπος είπε ότι “Ελπίζω πως σύντομα θα εργαστείτε σε ένα κοινό ευρωπαϊκό σύστημα μετανάστευσης και ασύλου”, απευθυνόμενη στους υπαλλήλους της Υπηρεσίας Ασύλου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα