ΑΘΗΝΑ
02:59
|
20.04.2024
To Blue Star Mykonos βρίσκεται αποκλεισμένο στο λιμάνι της Μύρινας, καθώς μέλος του πληρώματος παρουσίασε ύποπτα συμπτώματα κορονοϊού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αποκλεισμένο στο λιμάνι της Μύρινας βρίσκεται το Blue Star Mykonos, με 345 επιβάτες και 77 μέλη του πληρώματος, αφού το βράδυ της Τετάρτης εντοπίστηκε ύποπτο κρούσμα κορονοϊού. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές μέχρι αυτήν τη στιγμή, το πλοίο επρόκειτο να αναχωρήσει χθες βράδυ (Τετάρτη 11/03) στις 21:30 προκειμένου να πραγματοποιήσει το δρομολόγιο Καβάλα – Λήμνος – Αγ. Ευστράτιος – Μυτιλήνη – Χίος – Βαθύ Σάμου – Καρλόβασι -Φούρνοι – ‘Αγ. Κήρυκος -Μύκονος – Σύρος – Πειραιάς.

Στις 21.35 ο καπετάνιος του πλοίου ζήτησε ασθενοφόρο για να παραλάβει μέλος του πληρώματος που εμφάνιζε πυρετό. Τελικά το πλοίο αναχώρησε στις 22:30, ενώ ο ασθενής ναυτικός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Καβάλας. Δείγμα από τον ναυτικό έχει αποσταλεί στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ για να εξακριβωθεί αν πρόκειται όντως για ένα ακόμη περιστατικό ασθενούς με κορονοϊό. 

Το Blue Star Mykonos τέθηκε σε καραντίνα στις 02:00 στο λιμάνι της Λήμνου και στις 06:30 ο κυβερνήτης ενημέρωσε και επίσημα ότι το πλοίο θα παραμείνει σε καραντίνα για οκτώ ώρες. 

Σε κατ’ οίκον περιορισμό 127 επιβάτες που αποβιβάστηκαν

Συνολικά 127 επιβάτες αποβιβάστηκαν από το Blue Start στο λιμάνι της Λήμνου μετά την αναφορά ότι μέλος του πληρώματος εμφάνισε ύποπτα συμπτώματα για κορονοϊό.  

Αυτοί οι επιβάτες έχουν ενημερωθεί από τις τοπικές υγειονομικές Αρχές και τον ΕΟΔΥ να παραμείνουν σε κατ’ οίκον περιορισμό, μέχρι να γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα για το μέλος του πληρώματος του πλοίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα