ΑΘΗΝΑ
07:51
|
17.05.2024
Η αναστολή ισύχει τόσο για την ενδοχώρα όσο και για τα νησιά.
Αιτούντες άσυλο, που αποβιβάσθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στις ακτές της Λέσβου και έκτοτε παραμένουν στο λιμάνι της Μυτιλήνης σε περίκλειστο χώρο, περιμένουν στην ουρά για φαγητό, Μυτιλήνη Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020. Στους συγκεκριμένους αιτούντες άσυλο δεν έχει δοθεί το δικαίωμα αίτησης και περιμένουν, χωρίς να το γνωρίζουν, την μεταφορά τους σε περίκλειστη δομή με αρματαγωγό του Πολεμικού Ναυτικού που έχει καταπλεύσει στο λιμάνι της Μυτιλήνης. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε αναστολή της υποδοχής και εξυπηρέτησης κοινού μέχρι και τις 10/4 σε όλα τα γραφεία της υπηρεσίας Ασύλου στην ενδοχώρα και στα νησιά προέβη η Υπηρεσίας Ασύλου σύμφωνα με ανακοίνωσή της, με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας και τον περιορισμό της διάδοσης του ιού COVID-19.

Παράλληλα, αναστέλλονται όλες οι διοικητικές ενέργειες (καταγραφές, συνεντεύξεις, κατάθεση προσφυγής κ.λπ.), ενώ η ισχύς των Δελτίων Αιτούντων Άσυλο και των Αδειών Διαμονής που λήγουν μέσα στο εν λόγω διάστημα παρατείνεται. Αναμένονται περαιτέρω ανακοινώσεις στις επόμενες ημέρες, που θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Ασύλου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα