ΑΘΗΝΑ
12:39
|
20.04.2024

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, μιλώντας στην ενημέρωσή του προς τους ιατρικούς συντάκτες, δήλωσε ότι υπάρχουν 18 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα, με […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, μιλώντας στην ενημέρωσή του προς τους ιατρικούς συντάκτες, δήλωσε ότι υπάρχουν 18 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα, με τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων να ανέρχεται σε 117, εκ των οποίων τα περισσότερα εντοπίζονται πλέον στην περιοχή της Αττικής.

10 εξ αυτών χαρακτηρίζονται «ορφανά», δηλαδή εντοπίστηκαν από δειγματοληπτικό έλεγχο στην κοινότητα και δεν γνωρίζουμε την πηγή μετάδοσης. Ο κ. Τσιόδρας πρόσθεσε ότι 15 πιθανά κρούσματα διερευνώνται, 3 ασθενείς νοσηλεύονται πλέον σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ 2 ασθενείς πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο αναφοράς ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε οτι “Δεν μπορούμε να κλείσουμε τα πάντα αλλά μπορούμε να αποφεύγουμε τις συναθροίσεις. Είναι πολύ σημαντική η ατομική ευθύνη”. Πρόσθεσε ότι “Έχουμε κύκλους μετάδοσης του ιού στην κοινότητα”, αλλά τόνισε ότι “προσπαθούμε να καθυστερήσουμε την εμφάνιση πολλών κρουσμάτων μαζί, ιδίως σε μεγαλύτερους σε ηλικία συνανθρώπους μας”. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας επανέλαβε ότι αν παρουσιάσουμε ήπια συμπτώματα, παρόμοια με αυτά της γρίπης, τότε μένουμε σπίτι μας, ενώ ασθενείς με ήπια συμπτώματα πλέον δεν θα εξετάζονται. “Δεν χρειάζεται να γνωρίζετε το αποτέλεσμα αν είστε υγιείς και έχετε ήπια συμπτώματα”, είπε χαρακτηριστικά, ωστόσο πρόσθεσε ότι τα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες είναι σημαντικό όταν εμφανίζουν πυρετό και βήχα να επικοινωνούν με τα νοσοκομεία, τα οποία θα διαχειρίζονται τόσο τον τρόπο με τον οποίο θα εξετάζονται αλλά και αν απαιτείται η μεταφορά τους σε αυτά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα