ΑΘΗΝΑ
18:55
|
02.07.2024

Στην Ολομέλεια της Βουλής, στις 11 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί η τελετή ορκωμοσίας της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας, Αικατερίνης Σακελλαροπούλου. Μετά την τελετή, η πρόεδρος […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην Ολομέλεια της Βουλής, στις 11 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί η τελετή ορκωμοσίας της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας, Αικατερίνης Σακελλαροπούλου. Μετά την τελετή, η πρόεδρος θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και στη συνέχεια θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο για την ανάληψη των καθηκόντων της.

Η τελετή παράδοσης-παραλαβής θα πραγματοποιηθεί τις 12:00 το μεσημέρι, οπότε αναμένεται η κ. Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα την υποδεχθεί ο απερχόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.  Αμέσως μετά η νέα Πρόεδρος και ο απερχόμενος Πρόεδρος θα κατευθυνθούν στο Προεδρικό Γραφείο για τις καθιερωμένες δηλώσεις.

Εξαιτίας των αυστηρών μέτρων για τον κορονοϊό θα είναι αρκετά περιορισμένος ο αριθμός των ατόμων που θα παραστούν στην τελετή του Προεδρικού Μεγάρου. Για τον ίδιο λόγο η  κ. Σακελλαροπούλου αποφάσισε τη ματαίωση της παραδοσιακής τελετής συγχαρητηρίων για την ανάληψη των καθηκόντων της που είχε προγραμματιστεί για αύριο Σάββατο, 14 Μαρτίου στο Προεδρικό Μέγαρο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα