ΑΘΗΝΑ
13:20
|
20.04.2024
Το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 38 νέα κρούσματα το Σάββατο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του Covid-19 καταγράφεται στην Ελλάδα τις τελευταίες ώρες. Το απόγευμα του Σαββάτου το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 38 νέα κρούσματα, που ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό στα 228.

Από τα συνολικά κρούσματα, χαρακτηρίζονται πλέον ως ‘ορφανά, τα 22. Πρόκειται για τους ασθενείς που δηλαδή δεν έχουν ταξιδιωτικό υπόβαθρο ή σχέση με επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Όπως σημείωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας κ. Σωτήρης Τσιόδρας, μέχρι στιγμής, νοσηλεύονται 57 άνθρωποι, εκ των οποίων οι πέντε διασωληνωμένοι σε σοβαρή κατάσταση. Επίσης, οκτώ ασθενείς έχουν πάρει εξιτήριο.

Μέχρι στιγμής, το 51% των ασθενών είναι άνω των 65 ετών. Συνολικά έχουν γίνει έλεγχοι σε 3400 δείγματα ενώ συνεχίζεται η αυστηρή ιχνηλάτηση για νέα κρούσματα.

Τρεις οι νεκροί στη χώρα μας

Δύο θάνατοι από τον κορονοϊό καταγράφηκαν το Σάββατο στη χώρα μας.

Το δεύτερο θύμα του Covid-19 είναι ένας ενενηντάχρονος άνδρας που νοσηλευόταν σε πολύ σοβαρή κατάσταση στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας. Ο ασθενής κατέληξε μετά από σοβαρές επιπλοκές πνευμονίας στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Το τρίτο θύμα είναι ένας 67χρονος που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο της Ζακύνθου και ήταν μέλος του γκρουπ των εκδρομέων που είχε επισκεφθεί τους Αγίους Τόπους.

Με τους νέους θανάτους επιβεβαιώνεται ότι ο ιός εξελίσσεται σε θανατηφόρος για τις μεγαλύτερες ηλικίες, την ώρα που οι ειδικοί θεωρούν πιθανή μια έξαρση της νόσου στη χώρα μας ως τα μέσα Απριλίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα