ΑΘΗΝΑ
18:07
|
04.05.2024
Η αρχή έγινε με τα 450 άτομα που φιλοξενούνταν στη Λέσβο, στο αρματαγωγό 'Ρόδος', από τις 04/03.
Αιτούντες άσυλο, που αποβιβάσθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στις ακτές της Λέσβου και έκτοτε παραμένουν στο λιμάνι της Μυτιλήνης σε περίκλειστο χώρο, περιμένουν στην ουρά για φαγητό, Μυτιλήνη Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020. Στους συγκεκριμένους αιτούντες άσυλο δεν έχει δοθεί το δικαίωμα αίτησης και περιμένουν, χωρίς να το γνωρίζουν, την μεταφορά τους σε περίκλειστη δομή με αρματαγωγό του Πολεμικού Ναυτικού που έχει καταπλεύσει στο λιμάνι της Μυτιλήνης. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Από σήμερα ξεκινούν οι μεταφορές σε κλειστές δομές στις Σέρρες και τη Μαλακάσα όσων εισήλθαν στη χώρα από την 1η Μαρτίου και μετά, δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Η αρχή έγινε με τα 450 άτομα που φιλοξενούνταν στη Λέσβο, στο αρματαγωγό ‘Ρόδος’, το οποίο απέπλευσε το μεσημέρι του Σαββάτου από το νησί (βρισκόταν εκεί από τις 04/03). Σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο, μέσα στην εβδομάδα θα συνεχιστούν οι μεταφορές.

Ο κ. Μηταράκης υπογράμμισε την ανάγκη να αντικατασταθούν οι ανοιχτές δομές με κλειστά και ελεγχόμενα κέντρα για λόγους δημόσιας ασφάλειας, τάξης και υγείας.

Ο υπουργός δήλωσε αισόδοξος και για μεγαλύτερη βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση: “Η Ευρώπη πλέον είναι πολύ πιο αποφασισμένη σε τρία σημεία. Πρώτον, στην ασφάλεια των συνόρων. Δεύτερον, στην υποχρεωτική συνεισφορά στο σύνολο των μεταναστευτικών βαρών. Τρίτον, στην ανάγκη των επιστροφών όχι μόνο μέσω Τουρκίας, αλλά και στη δημιουργία διαδρόμων επιστροφών σε τρίτες χώρες, θέτοντας ως προαπαιτούμενο την αποδοχή των υπηκόων τους. Παράλληλα, έχουμε ζητήσει έκτακτη στήριξη από την ΕΕ για την επιστροφή όσων μπήκαν στη χώρα τις τελευταίες ημέρες, η οποία και ενεκρίθη σε υπηρεσιακό επίπεδο”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα