ΑΘΗΝΑ
08:15
|
25.04.2024
Οι απομαγνητοφωνήσεις δημοσιεύονται από τον πρώην Υπουργό Οικονομικών στην ιστοσελίδα του ΜέΡΑ25.
ÓõæÞôçóç êáé øÞöéóç åðß ôçò áñ÷Þò, ôùí Üñèñùí êáé ôïõ óõíüëïõ ôïõ ó÷åäßïõ íüìïõ ôïõ Õðïõñãåßïõ Õãåßáò "Ðñüëçøç, ðñïóôáóßá êáé ðñïáãùãÞ ôçò õãåßáò - ÁíÜðôõîç ôùí õðçñåóéþí äçìüóéáò õãåßáò", ôçí Ôñßôç 10 Ìáñôßïõ 2020. (EUROKINISSI/ÃÉÁÍÍÇÓ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ)
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τις ηχογραφημένες συνομιλίες από τις συνεδριάσεις του Eurogroup την περίοδο του πρώτου εξαμήνου του 2015 άρχισε να δίνει στη δημοσιότητα ο Γιάνης Βαρουφάκης.  

Οι απομαγνητοφωνημένες συζητήσεις δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του ΜέΡΑ25 και ο πρώην υπουργός Οικονομικών, δηλώνει σε βίντεο που ανήρτησε ότι προχώρησε στη δημοσίευση γιατί “χωρίς διαφάνεια δεν υπάρχει δημοκρατία”.  

Στις 14 Φεβρουαρίου ο Γιάνης Βαρουφάκης είχε καταθέσει στα πρακτικά της Βουλής τον φάκελο με τις ηχογραφημένες συζητήσεις του Eurogroup, αλλά ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας δεν τον έκανε δεκτό. Όταν κλήθηκε να σχολιάσει αυτή την κίνηση, ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ έκανε λόγο για παραβίαση απορρήτου.   

Στις ηχογραφήσεις, σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη, ακούγεται ποιοι ήταν διαλλακτικοί και ποιοι ήταν κυνικοί, ποιοι δεν δέχονταν συζήτηση και απαιτούσαν την άμεση συνθηκολόγηση της Ελλάδας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα