ΑΘΗΝΑ
06:34
|
17.05.2024
Κρίθηκαν ένοχοι από το ανώτατο ποινικό δικαστήριο του Μπόντρουμ για δολοφονία με ενδεχόμενο δόλο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τρεις διακινητές καταδικάστηκαν στην Τουρκία σε κάθειξη 125 χρόνων έκαστος για τον τραγικό θάνατο του Αϊλάν Κούρντι, του τρίχρονου προσφυγόπουλου από τη Συρία που βρέθηκε νεκρό σε παραλία της Αλικαρνασσού (Μπόντρουμ) το 2015.

Η θλιβερή εικόνα του πνιγμένου μικρού Αϊλάν έκανε τότε τον γύρο του κόσμου και αναδείχθηκε σε σύμβολο της προσφυγικής κρίσης.

Οι τρεις άνδρες που σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu αναγνωρίστηκαν ως εγκέφαλοι ενός δικτύου διακίνησης ανθρώπων, είχαν συλληφθεί στα Άδανα την περασμένη εβδομάδα από τις τουρκικές αρχές και καταδικάστηκαν σήμερα (Σάββατο 14/03) από το ανώτατο ποινικό δικαστήριο του Μπόντρουμ με την κατηγορία της δολοφονίας με ενδεχόμενο δόλο.

Συνολικά δώδεκα πρόσφυγες είχαν πνιγεί τη μέρα που ξεβράστηκε το άψυχο σώμα του μικρού Αϊλάν στα παράλια του Μπόντρουμ, στις 2 Σεπτεμβρίου του 2015. Μεταξύ των νεκρών, ο 5χρονος αδερφός του Αϊλάν, Γκαλίπ και η μητέρα τους, Ρεχέν. Ο πατέρας ήταν ο μόνος που επέζησε από την οικογένεια που μόλις είχε ξεκινήσει το ταξίδι της για ένα καλύτερο μέλλον, με τελικό προορισμό το Βανκούβερ του Καναδά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών, πάνω από 6.7 εκατομμύρια Σύροι έχουν εξαναγκαστεί σε βίαιη φυγή από τα σπίτια τους από το 2011.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα