ΑΘΗΝΑ
12:09
|
20.04.2024
Η νέα δέσμη μέτρων που ανακοινώθηκε την Κυριακή προβλέπει και πρόστιμο 5000 ευρώ σε όσους παραβιάζουν τις απαγορεύσεις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εντείνονται ακόμα περισσότερο τα μέτρα που αποσκοπούν στον περιορισμό της εξάπλωσης του Covid-10 στην Ελλάδα. Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Μέγαρο Μαξίμου, αποφασίστηκε η διακοπή των διελεύσεων από και προς την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία, ενώ ανακοινώθηκε νέα δέσμη μέτρων, που προβλέπουν ανάμεσα σε άλλα άμεση ενεργοποίηση για πτέρυγες δημόσιων νοσοκομείων οι οποίες διατίθενται αποκλειστικά για τη νοσηλεία περιστατικών με λοίμωξη από τον κορονοϊό.

Επίσης προστίθενται 70 άτομα για τη λειτουργία του αριθμού 1135 τα οποία, αφού ενημερωθούν, θα τεθούν στη διάθεση των πολιτών.

Αναλυτικά, στη σύσκεψη αποφασίστηκαν τα εξής:

  • Η διακοπή οδικών, θαλάσσιων και αεροπορικών συνδέσεων με Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία, με εξαίρεση τη μεταφορά εμπορευμάτων και την είσοδο όσων έχουν ελληνική ιθαγένεια ή διαμένουν στην Ελλάδα.
  • Η διακοπή και της ακτοπλοϊκής μεταφοράς από και προς Ιταλία για επιβάτες. Συνεχίζεται η μεταφορά εμπορευμάτων.
  • Η απαγόρευση της πρόσδεσης κρουαζιερόπλοιων και ημερόπλοιων στα ελληνικά λιμάνια.
  • Διακόπτονται οι αεροπορικές συνδέσεις με Ισπανία.
  • Έχουν γίνει συντονισμένες προσπάθειες με ξένες πρεσβείες ώστε η Ελλάδα να προμηθευθεί μάσκες τις επόμενες μέρες από χώρες που έχουν απόθεμα.
  • Επιπλέον των υπόλοιπων νομικών συνεπειών, θα επιβάλλονται πρόστιμα 5.000 ευρώ σε όσους δείχνοντας αντικοινωνική συμπεριφορά, παραβιάζουν τα μέτρα που ανακοινώνονται.
  • Διακόπτεται η λειτουργία των πολιτικών και βουλευτικών γραφείων των βουλευτών της ΝΔ.

Επίσης, έγινε γνωστό ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ζητώνας να παρεμείνουν ανοιχτοί οι ναοί μόνο για ατομική λατρεία και για την τέλεση των απαραίτητων μυστηρίων με τον ελάχιστο δυνατό κόσμο. Το συγκεκριμένο ζήτημα θα εξεταστεί σε έκτακτη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου τη Δευτέρα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα