ΑΘΗΝΑ
05:36
|
19.04.2024
Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα μας είναι πλέον 331.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σημαντική αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του Covid-19 σημειώνεται στην Ελλάδα, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του λοιμωξιολόγου Σωτήρη Τσιόδρα.   

Όπως ανακοίνωσε, υπάρχουν 103 νέα κρούσματα – 49 το τελευταίο 24ωρο – κι άλλα 54 νέα κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν τις προηγούμενες μέρες, αλλά ανακοινώθηκαν σήμερα (Κυριακή) λόγω φόρτου των εργαστηρίων. Ο συνολικός αριθμός των ασθενών ανέρχεται πλέον στους 331. Από τα συνολικά κρούσματα, τα 44 αφορούν πιθανή εγχώρια μετάδοση, δηλαδή δεν έχουν ταξιδιωτικό ιστορικό ή σύνδεση με άλλο κρούσμα.

Οι ασθενείς που νοσηλεύονται είναι 51, οκτώ εκ των οποίων βρίσκονται διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Πάτρας και της Θεσσαλονίκης, ενώ οι νεκροί από τον ιό μέχρι σήμερα είναι τέσσερις. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά για τους τέσσερις αυτούς ανθρώπους, όπως τόνισε ο κ. Τσιόρδας,  όλοι έπασχαν απο σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, είχαν δηλαδή επιβαρυμένο ιστορικό.  

Δέκα άτομα έχουν αναρρώσει και πάρει εξιτήριο από τα νοσοκομεία, ενώ έχουν ληφθεί 4.000 εργαστηριακά δείγματα για πιθανή μόλυνση από τον κορωνοϊό.   

Όπως τόνισε ο κ. Τσιόρδας, οι επόμενες δύο εβδομάδες θα είναι ενδεικτικές της εξελικτικής πορείας του ιού στη χώρα μας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα