ΑΘΗΝΑ
03:33
|
27.04.2024
Αυτήν την εβδομάδα, η Βουλή θα λειτουργεί μόνο για νομοθετικό έργο και μόνο με 18 βουλευτές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αναβάλλεται η συνεδρίαση της Βουλής που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα, Δευτέρα, στην Ολομέλεια, με αντικείμενο τον κοινοβουλευτικό έλεγχο. Σύμφωνα με εισήγηση που αναμένεται σήμερα από το προδρείο, αυτήν την εβδομάδα η Βουλή θα λειτουργεί μόνο για νομοθετικό έργο και μόνο με 18 βουλευτές, μετά την είδηση ότι βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό ο βουλευτής της ΝΔ, Χρήστος Κέλλας.

Συγκεκριμένα, για την τρέχουσα εβδομάδα, το προεδρείο θα εισηγηθεί το νομοθετικό έργο να γίνει με τη συμμετοχή μόνο των έξι εισηγητών των κομμάτων, των έξι κοινοβουλευτικών εκπροσώπων και ενός κύκλου έξι ομιλητών, δηλαδή με την παρουσία 18 βουλευτών στην Ολομέλεια και παρουσία ενός υπουργού.  

Μεταξύ των επιτροπών που θα αναβληθούν είναι και η ειδική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, που είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη. Το κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, που εξυπηρετεί τις συναλλαγές στη Βουλή θα λειτουργήσει με άλλο προσωπικό για προληπτικούς λόγους, καθώς ο κ. Κέλλας το είχε επισκεφθεί την προηγούμενη εβδομάδα.

Αν και δεν έχει διαπιστωθεί νέο κρούσμα, προληπτικά έγινε σύσταση στο προσωπικό που βρισκόταν στο κατάστημα, κατά την επίσκεψη του βουλευτή, να παραμείνει σπίτι του για προληπτικούς λόγους.  

Στη Διάσκεψη των Προέδρων που πρόκειται να γίνει την Τετάρτη (δεν έχει διευκρινισθεί ακόμη αν θα γίνει διά ζώσης ή με τηλεδιάσκεψη) αναμένεται να εξετασθεί το σενάριο και άλλων μέτρων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα