ΑΘΗΝΑ
12:30
|
03.07.2024

Η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ανακοίνωσε μια σειρά από νέα, αυστηρότερα μέτρα για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορονοϊού στη Γερμανία. “Όσο καλύτερα τηρήσει ο […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ανακοίνωσε μια σειρά από νέα, αυστηρότερα μέτρα για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορονοϊού στη Γερμανία. “Όσο καλύτερα τηρήσει ο καθένας τους κανόνες, τόσο συντομότερα θα περάσει αυτή η φάση”, δήλωσε η κ. Μερκελ.

Η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε να παραμείνουν κλειστά όλα τα καταστήματα λιανικού εμπορίου, εκτός από όσα πωλούν τρόφιμα, τα φαρμακεία, τις τράπεζες, τα βενζινάδικα, τις εταιρίες μεταφορών, τα καθαριστήρια και τα κομμωτήρια.

Κλειστά επίσης θα παραμείνουν μουσεία, θέατρα, μπαρ, κλαμπ, εκθέσεις, γκαλερί, ζωολογικοί κήποι, καζίνο, γυμναστήρια, κολυμβητήρια και αθλητικοί χώροι, ενώ απαγορεύτηκε η συγκέντρωση πλήθους σε χώρους όπως πανεπιστήμια και εκκλησίες, καθώς και τα ταξίδια με τουριστικά λεωφορεία. Σημειώνεται ότι τα σχολεία έχουν ήδη κλείσει.

“Πρόκειται για μέτρα άνευ προηγουμένου για την χώρα μας, αλλά είναι αναγκαία”, είπε η γερμανίδα καγκελάριος, επαναλαμβάνοντας ότι πρωταρχικός στόχος της κυβέρνησης παραμένει η επιβράδυνση της εξάπλωσης του ιού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα