ΑΘΗΝΑ
10:17
|
02.05.2024
Σε καραντίνα τα χωριά Δαμασκηνιά και Δραγασιά μετά από πολλά συμπτώματα κορονοϊού στους κατοίκους τους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε καραντίνα τέθηκαν δύο χωριά του Δήμου Βοΐου στο νομό Κοζάνης. Πρόκειται για τα χωριά Δαμασκηνιά και Δραγασιά όπου μεγάλο μέρος κατοίκων εμφανίζει συμπτώματα του κορονοϊού. Μετά από απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, από σήμερα Δευτέρα, απαγορεύεται η είσοδος αλλά και η έξοδος στα χωριά Δαμασκήνα και Δραγασιά τα οποία θα τροφοδοτούνται πλέον αποκλειστικά από τις αρμόδιες υπηρεσίες υγείας και τροφοδοσίας.

Σημειώνεται ότι από το χωριό Δαμασκηνιά καταγόταν το δεύτερο θύμα του κορωνοϊού στην Ελλάδα, ο 90χρονος που εξέπνευσε στο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας. 

Παράλληλα, με ομόφωνη απόφασή τους, οι φορείς της Καστοριάς ζήτησαν να τεθεί σε καραντίνα και ο νομός Καστοριάς. Ο αντιπεριφερειάρχης κ. Σαββόπουλος, αλλά και ο δήμαρχος Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης, εξέφρασαν την αγωνία τους καθώς υπάρχουν αρκετά κρούσματα κορονοϊού στο ιατρικό και νοσηλευτικό νοσοκομείο του νομού.

Όπως τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος “έχουμε 2 θανάτους από την Καστοριά και 14 κρούσματα κορονοϊού, γεγονός που μας ανησυχεί αρκετά για τις επόμενες ημέρες. Zητάμε να εξεταστεί σοβαρά η περίπτωση να κηρυχθεί ο νομός σε καραντίνα με επιχειρησιακό σχέδιο τέτοιο που θα δημιουργεί τις προϋποθέσεις επιβράδυνσης της εξάπλωσης του ιού”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα