ΑΘΗΝΑ
00:10
|
19.04.2024
Ξεκινούν σήμερα, Δευτέρα οι πρώτες κλινικές δοκιμές εμβολίου για την πρόληψη του κορονοϊού στο Σιάτλ των ΉΠΑ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ξεκινούν σήμερα, Δευτέρα οι πρώτες κλινικές δοκιμές εμβολίου για την πρόληψη του κορονοϊού στο Σιάτλ των ΗΠΑ.

Την είδηση αποκάλυψε αμερικανός αξιωματούχος στο αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων Associated Press. Τις δοκιμές χρημοτοδοτεί το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ και θα διεξαχθούν στο Ινστιτούτο Έρευνας και Υγείας Kaiser Permanente στο Σιάτλ.

Το πειραματικό εμβόλιο θα χορηγηθεί αρχικά σε 45 νέους, υγιείς εθελοντές ώστε να ελεγχθούν τυχόν παρενέργειές του. Σύμφωνα με τους ειδικούς δεν υπάρχει καμία πιθανότητα οι εθελοντές να μολυνθούν από τον κορονοϊό, καθόσον οι πειραματικές δόσεις δεν περιέχουν τον ιό καθαυτό.

Ακόμη όμως κι αν οι αρχικές δοκιμές των πειραματικών δόσεων πάνε καλά, θα χρειαστούν επιπλέον 18 μήνες για την πλήρη επικύρωση του νέου εμβολίου.

Από την πανδημία του κορονοϊού έχουν πληγεί τουλάχιστον 156.000 άνθρωποι σε όλον τον κόσμο, ενώ ο νεκροί ανέρχονται στους 5.800. Η πλειοψηφία των ασθενών εμφανίζει ήπια συμπτώματα όπως πυρετό και βήχα. Οι ασθενείς με ήπια συμπτώματα αναρρώνουν σε δύο περίπου εβδομάδες ενώ εκείνοι που παρουσιάζουν σοβαρότερα συμπτώματα χρειάζονται τρεις έως έξι εβδομάδες για να ανακάμψουν.

Στην Ελλάδα ο συνολικός αριθμός των ασθενών ανέρχεται πλέον στους 331 ενώ οι νεκροί από τον ιό, μέχρι σήμερα, είναι τέσσερις. Όπως τόνισε ο υπεύθυνος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας, οι επόμενες εβδομάδες θα είναι ενδεικτικές για την εξελικτική πορεία του ιού στη χώρα μας.

 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα