ΑΘΗΝΑ
22:37
|
08.05.2024

Μέτρα για την πρόληψη μετάδοσης του κορονοϊού στις φυλακές της χώρας προτείνει με επιστολή της στις αρχές ομάδα κρατουμένων των Γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού. Οι κρατούμενες […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μέτρα για την πρόληψη μετάδοσης του κορονοϊού στις φυλακές της χώρας προτείνει με επιστολή της στις αρχές ομάδα κρατουμένων των Γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού.

Οι κρατούμενες αναφέρονται στα μέτρα που έχουν ληφθεί, όπως και η κατάργηση των ανοιχτών επισκεπτηρίων και της αποστολής δεμάτων κάθε είδους. Όπως λένε δεν έχει υπάρξει αντίδραση γιατί είναι κατανοητή η σοβαρότητα της κατάστασης.

Όμως τονίζουν πως, εξαιτίας του υπερπληθυσμού των φυλακών, σε ένα ενδεχόμενο κρούσμα κορονοϊού θα εκτεθούν σε άμεσο κίνδυνο οι ζωές χιλιάδων κρατουμένων.

Ζητούν την άμεση αποσυμφόρηση των φυλακών με αποφυλάκιση εκείνων που έχουν μικρές ποινές ή μικρό υπόλοιπο ποινής, την κατ’ οίκον κράτηση με ηλεκτρονική επιτήρηση των ευάλωτων ομάδων (υπερήλικες, άτομα με προβλήματα υγείας, έγκυες, μητέρες ανηλίκων). Επίσης ζητούν να εξεταστεί η διακοπή της προσωρινής κράτησης, ανάλογα με το κατηγορητήριο βάσει του οποίου διατάχτηκε.

Υπογραμμίζουν πως υπάρχει πλήθος κρατουμένων με ποινές μηνών ή ημερών.

Τέλος ζητούν να χορηγηθούν στις κρατούμενες και τους κρατούμενους αντισηπτικά, μάσκες στις περιπτώσεις που αυτό είναι απαραίτητο, και να γίνει απολύμανση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα