ΑΘΗΝΑ
03:27
|
26.04.2024
Ανοιχτά θα παραμείνουν μόνο τα πρατήρια καυσίμων, τα σούπερ μάρκετ, τα φαρμακεία, οι τράπεζες και όσες επιχειρήσεις συνδέονται με την αλυσίδα τροφοδοσίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέα έκτακτα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης πανδημίας του Covid-19, ανακοίνωσε η αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπoς, Αριστοτελεία Πελώνη.   

Από την Τετάρτη επεκτείνεται η αναστολή λειτουργίας στις επιχειρήσεις λιανεμπορίου, με εξαίρεση τα πρατήρια καυσίμων, τα σούπερ μάρκετ, τα φαρμακεία, τις τράπεζες και όσες άλλες επιχειρήσεις συνδέονται με την αλυσίδα τροφοδοσίας. “Η κυβέρνηση ζητά από τους πολίτες να μείνουν στο σπίτι τους”, είπε χαρακτηριστικά η κα Πελώνη.   

Παράλληλα, ανακοίνωσε πως όσοι εισέρχονται στην Ελλάδα θα τίθενται σε περιορισμό για 14 ημέρες, ενώ προβλέπεται διοικητικό πρόστιμο για τους παραβάτες.

Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει επίσης ότι αναστέλλεται η εφαρμογή δακτυλίου μέχρι το τέλος Απριλίου, ενώ προβλέπονται πρόστιμα 5.000 ευρώ για όσους δείχνουν αντικοινωνική συμπεριφορά και παραβιάζουν τα μέτρα. 

Στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που αναμένεται το βράδυ, θα υπάρξει ρύθμιση για τη διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των σούπερ μάρκετ από τις 7 το πρωί έως και τις 10 το βράδυ. Εν τω μεταξύ, έχουν τεθεί σε ισχύ τα μέτρα που προβλέπουν ελέγχους και συγκεκριμένο αριθμό πελατών για να αποφεύγεται ο συνωστισμός.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα