ΑΘΗΝΑ
12:16
|
19.04.2024
Το σκάφος είχε αποπλεύσει από την Τουρκία με προορισμό την Ιταλία, αλλά αντιμετώπισε προβλήματα από την κακοκαιρία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα ξημερώματα της Δευτέρας (16/03), φορτηγό πλοίο που μετέφερε 193 πρόσφυγες και μετανάστες προσάραξε έξω από τον λιμενοβραχίονα της Κέας.  

Το πλοίο είχε αναχωρήσει από το Τσανάκαλε της Τουρκίας και κατευθυνόταν προς την Ιταλία, αλλά αντιμετώπισε προβλήματα εξ’ αιτίας των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στη θαλάσσια περιοχή και προσάραξε αναγκαστικά στην Κέα.  

Οι μετανάστες και πρόσφυγες που επέβαιναν στο σκάφος κατάφεραν να αποβιβαστούν στο λιμάνι του νησιού και είναι όλοι καλά στην υγεία τους. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ανάμεσά τους είναι και τρεις διακινητές.

Οι περισσότεροι επιβαίνοντες ήταν νεαρής ηλικίας, ανάμεσά τους και παιδιά και δύο έγκυες γυναίκες. Φιλοξενούνται όλοι τους προσωρινά σε παλιό ξενοδοχείο της Κέας και σήμερα αναμένεται να φτάσει στο νησί με ελικόπτερο 10μελές κλιμάκιο του λιμενικού σώματος, για να βοηθήσει στο ανακριτικό έργο, αλλά και στην αντιμετώπιση της ρύπανσης που πιθανόν να προκλήθηκε από το φορτηγό πλοίο. Στελέχη του λιμενικού το χαρακτηρίζουν ως “πλοίο μιας χρήσης” που χρησιμοποιείται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα