ΑΘΗΝΑ
23:53
|
17.05.2024
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, 65 είναι ασθενείς που νοσηλεύονται, ο εννέα απ' αυτούς είναι διασωληνωμένοι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στη σημερινή ενημέρωσή του, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, ανακοίνωσε 21 νέα κρούσματα, που ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό στα 352, εκ των οποίων νοσηλεύονται τα 65.

Ο νέος υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος παρεβρέθηκε στην ενημέρωση, επανέλαβε ότι από την Τετάρτη θα είναι κλειστά τα εμπορικά καταστήματα λιανεμπορίου.

Επίσης ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι με απόφασή του μπήκαν σε καραντίνα 14 ημερών δύο χωριά Βοΐου Κοζάνης, η Δαμασκηνιά και η Δραγασιά, σημειώνοντας ότι εφόσον χρειαστεί, η κυβέρνηση θα προχωρήσει και σε νέα αντίστοιχα μέτρα σε διευρυμένη γεωγραφική περιφέρεια.

Ο κ. Τσιόδρας μίλησε επίσης για την ενίσχυση του συστήματος υγείας με 15 εκατ. ευρώ για αγορά εξοπλισμού, και επιπλέον 75 εκατ για τις προσλήψεις 2.000 υγειονομικών που ήδη έχουν ξεκινήσει. Ανέφερε ακόμη ότι πτέρυγες δημόσιων νοσοκομείων θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για την νοσηλεία ασθενών, και συγκεκριμένα στα νοσοκομεία ΝΙΜΤΣ , Παμμακάριστος, πτέρυγα στο Αγ. Βαρβάρα καθώς και το ιδιωτικό θεραπευτήριο Αττικά.

Ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι όσοι επιστρέφουν από το εξωτερικό θα πρέπει να τίθενται σε καραντίνα 14 ημερών, ενώ αν παραβιάσουν αυτή την καραντίνα θα υποστούν κυρώσεις. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κάλεσε τους πολίτες “να γίνουνε ηγέτες και να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων όσον αφορά την ατομική ευθύνη. Ηγέτες στην εργασία, ηγέτες στην οικογένεια μας , στις γειτονιές μας, στον εαυτό μας”.

Όσον αφορά την επίσκεψη του στην Διαρκή Ιερά Σύνοδο, ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι ενημέρωσε τους ιεράρχες με βάση όλα τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα που ισχύουν διεθνώς και στην Ελλάδα. “Εκφράσαμε την ανησυχία μας για τις συναθροίσεις στους ναούς και παρακάλεσα οι εκκλησίες να μην γίνουν εστίες μετάδοσης του ιού”, είπε χαρακτηριστικά.


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα