ΑΘΗΝΑ
12:22
|
18.05.2024
Το απόσπασμα της επιστολής δεν ανήκει στον συγγραφέα Ντιν Κουντζ αλλά στο μέντιουμ Σίλβια Μπράουν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος απέστειλε ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τονίζοντάς του μεταξύ άλλων, ότι δεν έχει δικαίωμα να κλείσει τους ναούς και τις εκκλησίες λόγω κορονοϊού και πως αν το πράξει θα γίνει διώκτης της εκκλησίας και θα σύρει πάνω του την κατάρα του Θεού!

Σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο ο Κορονοϊός κατασκευάστηκε το 1981από τους Αμερικανούς. Οι Αμερικανοί και οι σκοτεινές δυνάμεις της παγκοσμιοποίησης (sic) βάφτισαν αυτόν τον ιό “Ουχάν-400” και προγραμμάτισαν τη διάδοσή του για αργότερα, δηλαδή σήμερα.

Μεταξύ των ακλόνητων αποδεικτικών στοιχείων που χρησιμοποιεί για να πείσει τον πρωθυπουργό για τα παραπάνω, είναι και η αναφορά του σε ολόκληρο απόσπασμα στα αγγλικά από το βιβλίο “The Eyes of Darkness” του Ντιν Κουντζ.

Σημειώνει λοιπόν ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος πως “ Ἤδη ἀπό τοῦ ἔτους 1981 ἔχουν δημοσιευθῆ τά ἑξῆς: ‘In around 2020 a severe pneumonia-like illness will spread throughout the globe, attacking the lungs and the bronchial tubes and resisting all known treatments…’! Ταῦτα ἔγραφεν ὁ συγγραφεύς Dean Koontz εἰς τό σύγγραμμά του ‘The Eyes of darkness’.”

Εκείνο όμως που δεν γνωρίζει ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος, είναι ότι το παραπάνω απόσπασμα δεν έχει γραφτεί από τον Ντιν Κουντζ, αλλά από τη δημοφιλή Αμερικανίδα μέντιουμ (διάμεσο), Σίλβια Μπράουν. Το παράπάνω απόσπασμα ανήκει στο βιβλίο “The End of the World: Predictions and Prophecies about the End of the World” που έγραψε η Μπράουν το 2008.

Αν μπορεί να αποδοθεί κάτι στον Κουντζ και στο βιβλίο του “The Eyes of Darkness” αυτό είναι μόνο το όνομα «Wuhan-400». Αλλά ακόμη κι εδώ τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Όταν κυκλοφόρησε το βιβλίο το 1981 , το όνομα του θανατηφόρου ιού που αναφερόταν στο βιβλίο ήταν Gorki-400. Έπρεπε να περάσουν 27 χρόνια, όταν και ο εκδοτικός οίκος του Κουντζ, αποφάσισε να αλλάξει το όνομα του ιού σε “Wuhan-400”.

Όπως είναι φυσικό, η σύμπτωση της επιλογής του ονόματος δεν πτόησε τους ανά τον κόσμο συνωμοσιολόγους που έκαναν βάιραλ στο Διαδίκτυο τόσο το απόσπασμα από το βιβλίο του Κουντζ που αναφέρει το όνομα του ιού, όσο και το απόσπασμα από το βιβλίο της Μπράουν. Πολλοί απ’ αυτούς έκαναν ακριβώς το ίδιο λάθος που έκανε και ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης, να αποδώσουν δηλαδή στον Κουντζ, το απόσπασμα της εκλιπούσας Σύλβια Μπράουν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα