ΑΘΗΝΑ
14:20
|
28.05.2024
Χορήγηση άτοκων δανείων και αναστολή της πληρωμής των δόσεων κεφαλαίου σε επιχειρήσεις που πλήττονται άμεσα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Διαρκείς τηλεδιασκέψεις πραγματοποιούνται μεταξύ των τραπεζών, των εποπτικών αρχών και της κυβέρνησης με τη συζήτηση να επικεντρώνεται στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης που θα βοηθήσουν τις επιχειρήσεις.

Τα μέτρα στα οποία φαίνεται να συμφωνούν μέχρι στιγμής αφορούν στην πληρωμή των τόκων και όχι του κεφαλαίου έως τα τέλη Σεπτεμβρίου του 2020 από τους επιχειρηματίες που έχουν πληγεί, αλλά και στην χορήγηση άτοκων δανείων προς τις επιχειρήσεις των κλάδων που έχουν χτυπηθεί περισσότερο από την κρίση.

Παράλληλα εξετάζονται και μέτρα ρευστότητας, το ύψος της οποίας αποτελεί ένα από τα βασικά θέματα των συζητήσεων.

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση των τραπεζών αναφέρει τα εξής: “ως άμεση πρωτοβουλία και λαμβάνοντας υπόψη την ευελιξία που παρέχουν οι εποπτικές αρχές υπό τις παρούσες ακραίες συνθήκες, ανακοινώνουν μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων τα οποία περιλαμβάνουν αναστολή καταβολής των δόσεων κεφαλαίου (χρεωλύσια) που οφείλονται από σήμερα μέχρι, τουλάχιστον, την 30η/9/2020. Η διευκόλυνση αφορά νομικά πρόσωπα που ανήκουν σε κλάδους, οι οποίοι πλήττονται άμεσα από την παρούσα κρίση. Συγκεκριμένα, οι παραπάνω δανειολήπτες δύνανται να αιτηθούν τη μεταγενέστερη καταβολή χρεωλυσίων, με παράταση της διάρκειας των πιστώσεων, αρκεί τα δάνειά τους να ήταν ενήμερα την 31η/12/2019. Για το χρονικό διάστημα της παραπάνω αναστολής, οι συμβατικοί τόκοι καταβάλλονται κανονικά.”

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα