ΑΘΗΝΑ
06:00
|
27.04.2024
Προωθούνται στην πρώτη γραμμή οι γυναίκες και τα παιδιά. Ακολουθούν οι άντρες. Στα μετόπισθεν οι άλλες εθνικότητες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σύμφωνα με πληροφορίες από την τουρκική πλευρά των συνόρων, από το βράδυ της Δευτέρας οι τουρκικές αρχές προχωρούν σε διαχωρισμό των εθνικοτήτων στον πρόχειρο καταυλισμό του Παζάρ Κουλέ.

Στόχος του διαχωρισμού είναι η προώθηση των Σύρων και των Ιρακινών προσφύγων προς τα ελληνοτουρκικά σύνορα καθώς οι τουρκικές αρχές θεωρούν πως αυτές οι εθνικότητες έχουν το δικαίωμα να περάσουν στο ελληνικό έδαφος.

Οι πηγές μας αναφέρουν πως οι τουρκικές αρχές οργανώνουν αυτή τη μαζική προώθηση Σύρων και Ιρακινών προσφύγων προς το συνοριακό φράκτη του φυλακίου Καστανιών, προκειμένου να ασκηθεί πίεση στην Ευρώπη ενόψει της συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα πραγματοποιηθεί την άλλη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας οι τουρκικές αρχές θα προωθήσουν τις γυναίκες και τα παιδιά στην πρώτη γραμμή, αμέσως μετά θα ακολουθήσουν οι Σύροι και Ιρακινοί πρόσφυγες, ενώ θα μείνουν στα μετόπισθεν πρόσφυγες και μετανάστες λοιπών εθνικοτήτων.

 Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως από εχθές το βράδυ οι μη κυβερνητικές οργανώσεις που δραστηροποιούνταν στην περιοχή, σταμάτησαν την τροφοδοσία των προσφύγων και των μεταναστών με φαγητό, νερό και άλλα απαραίτητα για την επιβίωσή τους αγαθά.

“Κανένας δεν επιτρέπεται να φύγει από τον καταυλισμό του Παζάρ Κουλέ” τονίζει η πηγή μας. Να σημειωθεί πως ο αυτοσχέδιος καταυλισμός του Παζάρ Κουλέ βρίσκεται στην τουρκική πλευρά του δάσους των Καστανιών, πολύ κοντά στο φυλάκιο του ακριτικού χωριού.

Ο πρόεδρος του χωριού Σταύρος Τζιαμαλίδης δήλωσε στο  kosmodromio.gr πως στην περιοχή υπάρχει η αίσθηση ότι κάτι σοβαρό θα συμβεί την επόμενη εβδομάδα και πως οι ελληνικές αρχές είναι προετοιμασμένες για οποιαδήποτε επικείμενη αναζωπύρωση των επεισοδίων ενόψει της συνόδου κορυφής.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα