ΑΘΗΝΑ
19:55
|
19.04.2024
Κρίσιμη τηλεδιάσκεψη μεταξύ Μέρκελ, Μακρόν και Ερντογάν με φόντο την έκθρυθμη κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τηλεδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί σήμερα μεταξύ των Ευρωπαίων ηγετών Άνγκελα Μέρκελ και Εμανουέλ Μακρόν με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με φόντο την κρίσιμη κατάσταση που επικρατεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Η προγραμματισμένη τριμερής σύσκεψη που θα γινόταν στην Κωνσταντινούπολη αναβλήθηκε λόγω των μέτρων κατά του κορονοϊού κι έτσι η κρίσιμη συζήτηση θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης.

Η συζήτηση θα επικεντρωθεί τόσο στην αναθεώρηση της συμφωνίας του 2016 για το μεταναστευτικό, όσο και στην έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στον Έβρο . Ο Τούρκος πρόεδρος αναμένεται να ζητήσει περαιτέρω οικονομική ενίσχυση από την Ευρώπη για τη διαχείριση του προσφυγικού. Παραιτέρω αναμένεται να συζητηθούν οι τρέχουσες εξελίξεις στη Συρία, οι αυτόνομες προσφυγικές ζώνες στα τουρκοσυριακά σύνορα, η νέα τελωνειακή ένωση της Τουρκίας με την Ευρώπη αλλά και η κατάργηση της βίζας για τους Τούρκους πολίτες σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στόχος των Ευρωπαίων ηγετών είναι  η ανεύρεση κοινής αποδεκτής λύσης ώστε να σταματήσουν οι τουρκικές πιέσεις στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Να σημειωθεί ότι ο Τούρκος πρόεδρος είχε ζητήσει να μην συμμετέχει η Ελλάδα στην συγκεκριμένη συζήτηση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα