ΑΘΗΝΑ
16:56
|
26.06.2024
Εκτός ρύθμισης τα στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια. Καμία διευκόλυνση σε φυσικά πρόσωπα και ιδιώτες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την άρνησή τους να προχωρήσουν σε διευκολύνσεις για τα νοικοκυριά-οφειλέτες, διατύπωσαν χθες οι επικεφαλής των πιστωτικών ιδρυμάτων στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάνη Στουρνάρα.

Όπως τόνισαν, εξετάζονται μόνο τα μέτρα που αφορούν σε πληγείσες από τον κορονοϊό επιχειρήσεις και δεν προτίθενται να κάνουν καμία διευκόλυνση σε φυσικά πρόσωπα.

Ξεκαθάρισαν επίσης, ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να προχωρήσουν σε γενική αναστολή πληρωμών των χρεωλυσίων σε νοικοκυριά αλλά και σε επιχειρήσεις που δεν έχουν πληγεί από την κρίση.

Έτσι, μένουν εκτός ρύθμισης τα στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια των νοικοκυριών-οφειλετών, οι οποίοι καλούνται να συνεχίσουν να αποπληρώνουν τις δόσεις των δανείων τους.

Οι τράπεζες αντιδρούν και στην προστασία της πρώτης κατοικίας, η προθεσμία της οποίας λήγει στις 30 Απριλίου, γιατί με αυτόν τον τρόπο θα προχωρήσουν οι πλειστηριασμοί ενώ παράλληλα θα ασκηθεί μεγαλύτερη πίεση στα νοικοκυριά με τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια.

Ειδικότερα οι εξειδικευμένες ρυθμίσεις που εξετάζονται είναι οι εξής:

Η διευκόλυνση της πληρωμής των δανείων με την καταβολή των τόκων και όχι του κεφαλαίου για ένα εξάμηνο.

-Τα χρεολύσια αυτού του εξαμήνου θα κεφαλαιοποιηθούν και θα αυξηθεί ο χρόνος αποπληρωμής του δανείου.

–  Τα παραπάνω μέτρα θα αφορούν μόνο τις επιχειρήσεις που ήταν ενήμερες έως και τις 31-12-2019.  

– Η χορήγηση  νέας ρευστότητας, το ύψος της οποίας είναι υπό συζήτηση.

-Οι ρυθμίσεις θα εφαρμόζονται κατά εταιρεία. Δεν είναι γενικού χαρακτήρα και ούτε για κάθε κλάδο. Θα εξετάζεται δηλαδή ξεχωριστά κάθε περίπτωση και δεν θα γίνει σε όλες τις επιχειρήσεις πάγωμα της αποπληρωμής του κεφαλαίου.

 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος

Συμφώνησε να παραδεχτεί την ενοχή του για την κατηγορία τής κατασκοπείας και θα επιστρέψει στην Αυστραλία μετά από την πολύχρονη καταδίωξη που υπέστη.
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα