ΑΘΗΝΑ
03:13
|
18.04.2024
Βίντεο-ντοκουμέντα από τα επεισόδια στις Καστανιές τα ξημερώματα της Τετάρτης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συντονισμένες προσπάθειες εισόδου στο ελληνικό έδαφος έγιναν τα ξημερώματα της Τετάρτης από πρόσφυγες και μετανάστες στο φυλάκιο Καστανιών Έβρου.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν στις 2:30 περίπου το βράδυ και διήρκησαν έως τις 4 τα χαράματα. Ειδικότερα, έγιναν επανειλημμένες προσπάθειες παραβίασης του συνοριακού φράχτη από 300-500 πρόσφυγες και μετανάστες, με την υποστήριξη των τουρκικών αρχών που εκτόξευαν επί ώρες χημικά προς την ελληνική πλευρά.

Οι προσπάθειες αποκρούστηκαν τόσο από τις ελληνικές δυνάμεις, όσο και από στελέχη της FRONTEX τα οποία επιχειρούν μαζί με τις ελληνικές δυνάμεις στην περιοχή όπως αποκαλύπτεται στο βίντεο που ακολουθεί.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, η επίθεση ήταν προσχεδιασμένη και τα νυχτερινά επεισόδια στόχευαν στη δοκιμασία των αντανακλαστικών των ελληνικών δυνάμεων.

Δεν είναι τυχαίο, ότι ο νέος γύρος επεισοδίων ξεκίνησε λίγες ώρες μετά το πέρας της άκαρπης τηλεδιάσκεψης  που πραγματοποιήθηκε μεταξύ της Άνγκελα Μέρκελ, του Εμανουέλ Μακρόν, του Μπόρις Τζόνσον και του Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος, “συγκεκριμένα αποτελέσματα δεν υπήρξαν ούτε ελήφθησαν αποφάσεις για το προσφυγικό”, πέραν της πρόθεσης του Βερολίνου να διαθέσει ανθρωπιστική βοήθεια στο Ιντλίμπ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα